POD: Snakk til høyttaleren! (Foto: Apple)

Her er Apples smart-høyttaler

Apple ønsker å gjøre for stuen det AirPods gjør for musikk underveis – god lyd med ekstra intelligens. Synd at vi må stå i kø.

Publisert Sist oppdatert

Apple lanserer HomePod, en aktiv høyttaler med tilgang til Apple Musics over 40 millioner sanger og innebygget kunstig intelligens med Siri. 

«Alle» har høyttalere med kunstig intelligens, synes det, og Apple har selvfølgelig jobbet med dette også i en årrekke. Nå er sluttproduktet klart for å ligge under (amerikanske) juletrær i desember, med ambisjon om å være fremst både innen talestyring og ikke minst også lydkvalitet.

Pod-en

Via HomePod kan du gripe an de over 40 millioner lydsporene i Apple Music-katalogen (krever abonnement, selvsagt), og da selvfølgelig både kontrollere avspillingen og også mer-informasjon ved tale. Lurer du på hvem som spiller? Spør Siri. Hvem er trommeslageren i bandet? Spør Siri. Du skjønner tegningen.

Siri kan også brukes til å styre hjemmeautomasjon, det vil si HomeKit-baserte smart-ting i hjemmet som lyspærer, sensorer og kontrollere. 

Og skulle du ha mistet stemmen en da, kan avspilling og volum også styres med berøring på topplaten.

Selve hjernen i HomePod er Apples A8 ARM-brikke, som også sitter i iPhone. 

Og selvfølgelig ser den stilig ut. Den kommer i mørkegrått eller hvitt, er 17 cm høy og 14 cm i diameter, og veier nette 2,5 kg. Kanskje ikke så rart, det siste, for det sitter et oppover-rettet basselement og syv diskantelementer i poden.

Beamforming

Høyttalerene bruker beamforming til å rette lyden mot mottakeren, i tillegg til å bruke hele seks mikrofoner til både å kunne ta imot tale fra hvorsomhelst i rommet, og ikke minst også til faktisk å kalibrere lyden til rommet den står i (ikke ulike litt fornuftige forsterkeranlegg til hjemmebruk).

Dataforbindelsen er selvfølgelig trådløs, og støtter standardene 802.11a/b/g/n/ac Wi‑Fi med MIMO. Takket være AirPlay 2 kan flere høyttalere og HomePods spille synkron lyd over hele huset. Kjekt for stereo, ikke minst.

Du kan lese mer om HomePod her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Ikke til Norge ennå

Tilgjengelighet i USA, Storbritannia og Australia i desember - tilgjengelighet i Norge er ukjent.

Pris i USA er 350 dollar stykket, så vi kan regne med en pris på rundt 3500 kroner enheten her hjemme, avhengig av valutakurs.