FIRMA-JUSS: Bruce Sewell innehar en av de mest ettertraktede stillingene i Apple. (Foto: Apple)
FIRMA-JUSS: Bruce Sewell innehar en av de mest ettertraktede stillingene i Apple. (Foto: Apple)

De 20 mektigste hos Apple - Del 17: Patentkrigeren Bruce Sewell

Som sjef for Apples juridiske avdeling står Bruce Sewell i første rekke når Apple går til patentkrig mot konkurrentene.

Publisert Sist oppdatert

I denne artikkelserien presenterer vi de 20 mektigste personene i Apples ledelse.

Før advokat Bruce Sewell ble ansatt hos Apple, gikk selskapet sjelden til søksmål mot konkurrenter. Men dette snudde da Sewell ble sjef for Apples juridiske avdeling i 2009.

Siden den gang har Apple tatt ut over 1000 patenter, og Sewell har vært i patentkrig med mange konkurrenter i senere år.

Mest oppmerksomhet har trolig kampen mot Android-aktørene fått. Apple hevder at Android-mobiler og -nettbrett er «slaviske» kopier av iPhone og iPad.

Blant annet har Sewell kjempet harde juridiske kamper mot Samsung.

Apple visste nok godt hva de gikk til da de ansatte Bruce Sewell. Siden 1995 hadde han innehatt ledende stillinger hos Intel med fokus på Intels juridiske saksområde, og med mange søksmål på CV-en.

Sewell var for øvrig involvert i juridisk arbeid for Apple før han begynte hos Intel. Et av de første advokatkontorene Sewell jobbet for, Brown and Bain, førte sak for Apple mot Microsoft i forbindelse med kampen om rettighetene til det grafiske brukergrensesnittet på slutten av 1980-tallet og tidlig på 1990-tallet. Apple tapte saken, men det var ikke til hinder for at Sewell mange år senere ble hyret inn hos Apple og nå sitter i en av de mest ettertraktede stillingene i selskapet.

Artikkelforfatteren, Roberta Alidori, er skribent hos britiske Macworld. Artikkelen er oversatt og bearbeidet med en del tilføyelser av Toralv Østvang.