SJEFEN FOR INGENIØRENE: Dan Riccio styrer maskinvareutviklingen hos Apple. (Foto: Apple)

De 20 mektigste hos Apple - Del 15: Sjefsingeniør Dan Riccio

Apple har i alle år kombinert utviklingen av programvare og maskinvare. Dan Riccio har hatt stor innflytelse på maskinvareutviklingen i senere år.

Publisert Sist oppdatert

I denne artikkelserien presenterer vi de 20 mektigste personene i Apples ledelse.

Daniel J. Riccio er i dag leder for utviklings- og ingeniørteamene som står bak Mac, Iphone, Ipod og Ipad. Han har arbeidet hos Apple siden 1998.

Riccio har ingeniørutdannelse fra universitetet i Massachusetts.

I årene hos Apple har han bidratt sterkt til mye av maskinvareutviklingen i selskapet. For eksempel ble han i sin tid utnevnt til sjef for Ipad-avdelingen og hadde stor innflytelse på utviklingen av den første Ipad-generasjonen, som ble lansert i 2010.

I 2012 etterfulgte han Bob Mansfield som øverste sjef for Apples ingeniørkorps. Mansfield hadde ledet avdelingen i mange år, men har altså gått ut ledergruppen i Apple og arbeider nå med fremtidige prosjekter som omverdenen foreløpig ikke får høre noe om.

Før Riccio ble ansatt hos Apple, hadde han ansvaret for den tekniske designen av forbruker-pc-er hos pc-produsenten Compaq, som senere ble fusjonert med HP.

(Artikkelforfatteren, Roberta Alidori, er skribent hos britiske Macworld. Artikkelen er oversatt og bearbeidet med en del tilføyelser av Toralv Østvang.)