SPILL: Chill-out session med iPad, headset og helst uendelig med tid - Alto's Adventure tar aldri slutt...

Spillet som aldri tar slutt

SPILL: Snowboarding, nydelig grafikk og lamaer - dette iOS-spillet har alt.

Publisert Sist oppdatert

Ta en dose søramerikanske høyfjell, en dose snøbrett, en dose atmosfærisk musikk og uendelighet med side-scrollende terreng. Bland - og du får et deilig iOS-spill. 

Alto’s Adventure er et iOS-spill i indie-sjangeren med nydelig grafikk med atmosfæriske lyseffekter og game play som i prinsippet aldri tar slutt. Tererenget som beveger seg sideveis, er prosessuelt generert slik at to runder aldri vil være like.

Og siden spillet hverken er gjentakende eller har noen opplagt slutt, er det perfekt for å slappe av eller bare for å slå ihjel noen minutter.

To do 

Utfordringene er de samme: Du er en snowboard-kjørende (i første omgang) gutt i en høytliggende fjellandsby i det vi tror er det sydlige Amerika. Lamaene har rømt – og det er opp til deg å fange dem inn igjen med snøbrettet. Og utfor gikk det.

Underveis kan du hoppe og trikse, grinde for å plukke opp både poeng og hastighet, og ellers sanke rømte dyr. Og sanke gullmynter du vil trenge for å kjøpe power ups.

Hvert brett presenterer deg for tre ulike utfordringer, som kan utføres over tid. Tar du en face plant så går ikke verden under - bare sett utfor igjen. Og for hvert tiende brett får du nye personligheter å velge mellom - inkludert en lama på snøbrett. Hvorfor ikke?

Verdenen og terrenget er tilfeldig og uendelig - men tidens gang gjennom døgnet skaper ulike lysstemninger, og også lydsporet gir det hele en nesten meditativ stemning. Veldig chill out

Tips

Tips for å klare oppgaver i et brett er å plukke opp fart ved å ta back flips, grinde på snører, tak, stener eller ispartier. Høyere fart kan gjøre det enklere å gjøre triks, hoppe langt eller unnslippe landsbyens eldste. Farten indikeres ved økende skjerflengde (!) og kan komme godt med når du skal hoppe over avgrunner. Noe som også øker farten, dessuten.

Plukk opp røde magneter eller magiske blå fjær for å dra til deg gullmynter (er gull magnetisk, tro?) eller sveve over farer. Samler du nok mynter, kan du kjøpe power ups for mer magnetkraft eller lengre svev.

Klarer du å komme i flow’en og stå på lenge nok så vekker du landsbyens eldste - med de farer det representerer...

Engangs-kjøp

En annen fin ting med Alto’s Adventure er at spillet ikke baserer seg på den blodutsugende praksisen med in app-kjøp som for noen har en tendens til å ta helt av. Her kjøper du spillet én gang - og spiller så lenge du orker. Har du iCloud familiedeling kan inntil fem brukere glede seg - og du slipper å bekymre deg for stadig mas om å kjøpe mer… stuff.

Alto’s Adventure (designet i Unity3D) er et vakkert spill som trygt kan anbefales for alle. Vi håper på utvidelses-pakker etter hvert.

Alto’s Adventure fungerer på alt av iOS-enheter med iOS 7 eller senere, men egner seg best for iPad med stor skjerm. Spillet er også optimalisert for iPhone med større skjerm - det vil si iPhone 5, 6 og 6 Plus.

Du kan kjøpe Alto’s Adventure for 19 kroner i AppStore her. Du kan lese mer om Alto’s Adventure her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.