Bloomberg bekrefter ny iPhone-funksjonalitet

Plottet tykner - og ny iPhone er rett rundt hjørnet. På tide med nye hodetelefoner?

Publisert Sist oppdatert

Om cirka fire uker vil Apple presentere årets nye iPhone-modeller. Men allerede nå synes det meste klart. Dette underbygges av Bloomberg.

Det kan se ut som om lekkasjer fra produksjonskjeden i Asia også i år har gitt oss svar på det meste vi lurer på om de kommende iPhone-modellene.

Klart, liker du overraskelser bør du ikke lese videre, men det skal godt gjøres å ha styrt unna alle disse ryktene i senere tid.

En fortelling om to objektiver

For det første synes det nå rimelig klart at den nye telefonen beholder den samme overordnete formen som dagens og fjorårets modeller. Dermed bryter dette med det tidligere mønsteret om en to-årig designsyklus.

Helt like blir de nye likevel ikke. På den subtile siden vil skillelinjene mellom metalldelene i dekselet bli plassert noe mer diskret. Men mer påfallende er nok det nye kameraet. På begge modeller blir dette større, for forbedret billedkvalitet, men ikke minst synes det godt at den største utgaven faktisk får hele to objektiver.

Hvordan de to objektivene skal brukes er ikke uklart - snakker vi om to ulike brennvidder, eller om stereo-funksjonalitet, eller simpelthen at de to sensorene fanger ulike bølgelengder av lys mens telefonen til slutt setter sammen et mer lyssterkt kompositt-bilde programmatisk?

Hjemme best

Også hjem-knappen på telefonen ser tilsynelatende lik ut, men det skal være snakk om en helt ny type knapp som inkluderer haptisk feedback tilsvarende det vi kjenner fra styreflaten i nyere MacBook-modeller. Med andre ord vil knappen være berøringssensitiv og også gi en merkbar tilbakemelding.

Lyn fra klar himmel

Men det mest kontroversielle er selvfølgelig ryktet om at hodetelefon-kontakten har sett sine siste dager. Standarden er eldgammel i IT-sammenheng, og ikke minst både analog og plasskrevende. Apple ser ut til å ha tatt det på seg å la denne gå av med pensjon, til fordel for en slankere telefon.

Hva kommer så til erstatning? En adapter fra Lightning til 3,5mm jack? Hva med musikkavspilling under lading, da? Eller nye hodetelefoner med Lightning-kontakt som ikke kan brukes til annet en en ny iPhone?

Eller går man all in med trådløse lytte-innretninger? Det spekuleres i en ny implementering av Bluetooth 5, med mulighet for en helt ny type brikke som løser problemet med batterilevetid og fysisk størrelse i blåtann-verdenen. 

Blåtann

Og mens vi snakker om fargen blå: Et interessant rykte gjelder fargene til den nye smarttelefonen. Kan det være slik at det kommer - i tillegg til dagens fire farger - en ny, femte farge som er dypblå? Dette vil isåfall være helt ulikt resten av Apple-universet. Se nederste video.

Se en video med mockups av de nye modellene nedenfor.