PRO: Nok med ren berøringsskjerm? (Ill.: Furkan Kasap)
PRO: Nok med ren berøringsskjerm? (Ill.: Furkan Kasap)

MacBook-konsept med tastatur på skjermen

Rykte: Mens vi venter på potensiell lanserings-bonansa fra Apple i september –sjekk ut denne konseptvideoen.

Publisert Sist oppdatert

Er det så mye nytt på gang fra Apple at det må bli to eventer i høst?

iPhone-eventet ser ut til å full fullt nok, med tre nye iPhone-modeller, nye AppleWatch og muligens også ny iPad. PowerMat ladematte og AirPods v2?

Høstslepp

Så da blir det kanskje for knapt med tid til også å kunne presentere en ny Mac mini, potensielt ny Mac Pro (forhåndsvisning?), ny HomePod og kanskje også en ny 12-tommers MacBook (Air)?

Nå er ikke september-eventet bekreftet engang, selv om de fleste nå etterhvert regner den 12. september som den faktiske datoen, men det er vel omtrent like sikkert som gullet i Norges Bank at det kommer nye iPhone-modeller denne måneden. Og de andre tingene får vi bare drømme oss frem til.

Men når det er sag, frister det også å kikke litt dypere ned i krystallkulen, for hva vil fremtiden bringe av innovasjoner som ikke er helt klare for masseproduksjon ennå?

Uten fysisk tastatur

Design-student Furkan Kasap har latt fantasien løpe fritt, som studenter skal, og kommet opp med et konsept til en MacBook Pro som klarer seg helt uten fysisk tastatur og kun satser på en skjerm med haptisk feedback. Som på en nyere iPhone, eller i styreflaten i en nyere MacBook Pro. 

Apple har faktisk patenter på slike teknologier, men om vi er klare for faktisk å gi opp et fysisk tastatur til fordel for en glassplate, kan vi vel sette et veldig stort spørsmålstegn ved? Man kunne kanskje tenke seg noen silikonknotter på skjermen for å hjelpe til med touch-metoden, men vi er  skeptiske inntil det motsatte er bevist.

Men den store fordelen ville selvfølgelig vært en realisering av den gamle drømmen om et re-konfigurerbart tastatur som kan skifte mellom ulike språk eller snarveier til ulike apper gjennom software. Og det frister selvfølgelig, også.

Sjekk ut flere bilder på Behance-siden til Furkan Kasap, og sjekk ut konseptvideoen nedenfor.