12 TOMMER: Nye Macbook er Apples visjon for bærbare fremover. (Foto: Apple)
12 TOMMER: Nye Macbook er Apples visjon for bærbare fremover. (Foto: Apple)

Apple oppdaterer Macbook

Ny prosessor, raskere grafikk og lagring - og for første gang i en Mac: Rosegull-farge.

Publisert Sist oppdatert

Apples slankeste og letteste bærbare Mac oppdateres. For første gang i en Mac-datamaskin kan man nå velge rosegull som farge, slik som med iOS-enheter.

 Da Apple lanserte den  nye MacBook-maskinen for ett år siden, slo den ned som en bombe. Den bærbare lettvekteren var usannsynlig tynn og lett, hadde fantastisk batterilevetid og en ypperlig Retina-skjerm.

Og den hadde vel å merke bare én ekstern dataport av typen USB-C for kombinert lading og lagring. 

Lettvekter

Prisen man måtte betale, ved siden av en solid slump med penger for en miniatyr-datamaskin, var en liten skjerm (kun 12 tommer) og en beskjeden prosessor.

Apple retter nå opp i dette ved å introdusere ny prosessor med raskere hastighet, raskere grafikkort og også raskere flash-minne. Og ifølge Apple selv også én time lengre batteri.

Nye «nye» MacBook bruker sjette generasjons dual-core Intel Core M-prosessor opptil 1,3 GHz med Turbo Boost opp til 3,1 GHz.

Minne har nå 1866 MHz klokkefrekvens. Og skjermkortet er 25 prosent raskere, med nye Intel HD Graphics 515. Maskinen bruker utelukkende flash-lagring, nå med en raskere type PCIe-basert lagringsmedium. Dette er loddet fast i hovedkretskortet og kan ikke oppgraderes.

Maskinen har ingen vifter, og er dermed komplett lydløs. Tastaturet er en helt ny konstruksjon som noen vil oppleve som fremmed til å begynne med, med mindre tastebevegelse, men dette oppleves som oftest som en vanesak.

Pris

Maskinene er klare for levering fra og med nå.

Priser i Norge ved kjøp direkte fra Apple online er 14.990 kroner for 1,1 GHz med 256 GB lagring; og fra 17.990 kroner for 1,2 GHz-modellen med 512 GB lagringskapasitet.

Begge maskiner har 8GB med RAM og samme type skjermkort.

Toppmodellen kan makses med prosessor opptil 1,3 GHz Intel Core-m7 for 1.650 kroner ekstra.

Du kan velge mellom fargene sølv, stellargrå, gull og nye rosegull.

Les mer om maskinene hos Apple her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Apple