VS: Koding, sammen. (Foto: Microsoft)

Utviklingsdeling på Mac og Windows

Microsoft gjør Visual Studio for Windows og Visual Studio Code for Mac i stand til å dele kode i sanntid.

Publisert Sist oppdatert

Flere nyheter fra Microsofts Build-konferanse: Microsoft gjør livet enklere for utviklere som jobber i team på tvers av lokasjoner.

Dersom arbeidsgruppen din er satt sammen av brukere på både Mac og Windows og kanskje til og med sitter på ulike steder, blir det nå likevel enkelt å samarbeide i Visual Studio.

Deling i sanntid

Den nye funksjonen Live Share lar deg dele koden din med andre slik at du slipper å klone eller kopiere over filer. Du kan følge markøren til den andre i en live-sesjon, og selvfølgelig også se endringer.

Funksjonen er interessant fordi den kan nyttegjøre seg av bindingene på den lokale installasjonen samtidig som man kan test-kjøre koden eksternt.

Den store fordelen er full funksjonalitet for kodemiljøet samtidig som du slipper å dele skjermen på konvensjonelt vis, der man i prinsippet overlater kontrollen over egen maskin til andre.

Visual Studio / Code

Microsoft demonstrerer dette eksempelvis ved Visual Studio for Windows sammen med Visual Studio Code for Mac. Foreløpig er det uklart når løsningen endelig blir tilgjengelig. 

Du kan lese mer om Visual Studio Live Share hos Microsoft her. Sjekk ut en demo-video nedenfor.