10M: Apple Music vinner frem (Foto: Apple)

Apple Music runder 10 millioner brukere

Sterk vekst i Apples strømmetjeneste. Mens musikk-deletjenesten SoundCloud tar opp lån for å kunne vokse videre.

Publisert Sist oppdatert

Apples musikk-strømmetjeneste runder 10 millioner brukere.

Forrige gang Apple antydet noe om antall brukere, lå dette tallet på cirka 6,5 millioner brukere, men siden den gang har tjenesten også blitt tilgjengelig på Android. Dette har sikkert bidratt godt til veksten, og Apple når tosifret antall brukere langt raskere enn det konkurrenten Spotify gjorde i sin tid - selv om denne sammenlikningen kan synes urettferdig.

Et annet trekkplaster for Apple har sikkert også artist Taylor Swift vært, og en video fra hennes 1989 Live-verdensturne er tilgjengelig gratis for Apple Music-brukere.

Spotify 

Dersom det viser seg at det stemmer med 10 millioner brukere for Apple Music, betyr dette at Apple nå har halvparten så mange brukere som Spotify, regnet blant betalende brukere. Herfra er det langt ned til konkurrentene Tidal og Deezer.

Apple Music er abonnementsbasert med ordninger for både én-bruker- og familie-modell.

SoundCloud

Samtidig som Apple vinner frem gjør musikk-deletjenesten SoundCloud det samme. Ideen kom til i 2007 i Berlin av to svensker, Eric Wahlforss og Alexander Ljung. 

SoundCloud er populær blant musikere, og kunne forrige sommer melde om over 175 millioner brukere. Derimot tjener ikke SoundCloud penger, og har sett seg om i markedet etter frisk kapital for å kunne vokse ytterligere. 

Selskapet er priset til 4,5 milliarder svenske kroner via emisjoner og risikokapital-inversteringer, og kan nå melde om ytterlige kapitalinnsprøytning på 300 millioner svensker kroner med en opsjon på ytterlige 600 millioner som lån. 

SoundCloud har inngått en rekke lisens-avtaler med musikkselskaper.

Via FinancialTimes og DiGital