PS4: Sony var tidligere et design-forbilde for Apple. (Foto: Sony)
PS4: Sony var tidligere et design-forbilde for Apple. (Foto: Sony)

Playstation kommer til Mac

Sonys Playstation 4-konsoll vil i en snarlig oppdatering kunne strømme spill til Mac-er i hjemmenettet.

Publisert Sist oppdatert

Sony har sluppet Remote Play med beta v3.5 - kodenavn Musashi - for Playstation 4. Både Mac og PC vil snart kunne teste funksjonen i neste oppdatering.

Sony leder konsollkrigen med PS 4, men ligger etter med streaming som allerede finnes for Xbox One mot Windows 10. Også Valve Steam for PC støtter hjemmestrømming. 

At Remote Play vil strømme også til OS X er spesielt gledelig for Macworld-lesere. Så langt har derimot Sony ikke sagt noe om hvilke versjoner som støttes. 

Remote Play

Allerede i november 2015 kom det en tweet fra Shuhei Yoshida, Sonys President of Worldwide Studios, der det ble hintet om Remote Play. Teknologien gjør at man kan strømme spill over et lokalt nettverk til håndholdte enheter, og snart altså også datamaskiner.

Teknologien gir bevegelsesfrihet der en konsoll ellers er typisk stasjonær, spesielt sammen med bærbare maskiner både i og rundt hjemmet. 

Også flere brukere vil kunne bruke strømmeløsning mot en konsoll som ellers ikke er tilgjengelig, for eksempel dersom tv-stuen brukes til filmkveld. Spillet styres fremdeles med spillkontrollere.

Via Sony