JOBS: Litt mer trainspotting over den siste Jobs-traileren - bruk pilene til å bla mellom bildene (Foto: ANV)
JOBS: Litt mer trainspotting over den siste Jobs-traileren - bruk pilene til å bla mellom bildene (Foto: ANV)

Helgekos med Apple-videoer

Tre videoer for Apple-fans: Ny trailer for Jobs-filmen, video fra flunkende nytt Apple Store-design, samt Tom Cook-intervju med Steven Colbert.

Publisert Sist oppdatert

Her er noen godbiter som kan nytes i helgen - tre video-klipp fra Apple-sfæren som alle har noe ved seg. 

The Late Show

Første klipp er fra en tv-opptreden som Apple-sjef Tim Cook gjorde nylig på Steven Colberts nye talk-show i New York. Programmet heter "The Late Show with Steven Colbert", og er arvtakeren til David Lettermans berømte senkveld-prateprogram.

Klippet avsluttes med litt Siri-moro, og det går faktisk an å spørre Siri samme spørsmål og så får man en rekke humoristiske svar tilbake. Siri har i hvert fall personlighet.

Steve Jobs

Neste klipp er den nye, utvidete traileren til filmen om Steve Jobs som tar utgangspunktet i den offisielle biografien. Manus er skrevet av Aaron Sorkin, kjent fra West Wing og The Newsroom, og med regi av Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire).

Hovedrollen innehas av Michael Fassbender, som tross fravær av fysisk likhet ser ut til å fange essensen av den geni-erklærte, med dog ikke alltid like sympatiske Jobs.

Filmen fokuserer på ting som skjer i kulissene i forbindelse med tre viktige Apple-events og har premiere i Norge først den 22. januar til neste år, men det ser ut som det er god grunn til å glede seg.

Nytt design for Apple-butikker

Til slutt viser vi et lite video-klipp filmet nylig i Brüssel i forbindelse med åpningen av den aller første offisielle Apple Store i Belgia.

Her kan man tydelig se et nytt design som skal ha blitt utført i samarbeid mellom Apple-sjefsdesigner Sir Jonathan Ive og den nye retail-dronningen Angela Ahrendts.

Sistnevnte har bakgrunn som sjef for klesmerket Burberry, og det synes tydelig i den nye butikken. Her er det langt mer bruk av varme toner fra både trevirke og lær, og overraskende nok bruk av ekte trær i interiøret.

Store video-skjermer danner blikkfang mot bakvegger. Butikkene får fremdeles et veldig åpent, lyst og transparent uttrykk med store glasspartier i fasaden, lysende himlingsflater og halvmatte kassetter i aluminium på øvre veggpartier.

Du kan bla i galleriet øverst i artikkelen for å se flere bilder - via ANV. Og videoene er nedenfor. Enjoy!