DROPPER: Ikke like mange helse-funksjoner som først antatt (Foto: Apple)
DROPPER: Ikke like mange helse-funksjoner som først antatt (Foto: Apple)

Apple dropper helsefunksjoner i Apple Watch

Noe gikk galt underveis. Apple Watch blir langt mer enkel enn opprinnelig planlagt.

Publisert Sist oppdatert

Apple har store forventninger til klokken som er ventet i butikkene om et par måneder. 

Da utviklingen av smart-klokken var i gang i 2011 var planen at Apple Watch skulle utstyres med en rekke sensorer som skulle måle bærerens blodtrykk, stress-nivå og lignende.

Men, ifølge den amerikanske avisen Wall Street Journal skal disse planene ha gått i vasken. Blant annet skal den teknologiske utviklingen på sensor-området ha gått langt tregere enn forventet. 

Apple måtte ifølge avisen konstantere at sensorenes målinger kunne variere en del etter hvor på armen uret ble plassert, tørrhetsgraden på bærerens hud og hvor hardt remmen ble spent på armen. 

Usikkerhetene gjorde at Apple var nødt til å dysse ned for det opprinnelige ambisjonsnivået, dette skriver Computerworld.dk.

Resultatet er at Apple Watch er blitt til en langt mer skrapet, langt mindre avansert og langt mer alminnelig smartklokke-enhet som ikke skiller seg markant ut fra de smartklokkene som allerede finnes på markedet i dag. 

For Apple har det betydd at prosjektet internt endret fokus fra opprinnelig å skulle være en banebrytende helse-enhet til å være en såkalt «multifunksjonell device.»

Flere av de opprinnelige ideene er fortsatt bygget inn i klokken - for eksempel aktivitets-tracker-funksjonen og lignende, men Apple har underveis implementert en rekke funksjoner som skal sikre uret en bredere appeal. 

Det gjelder for eksempel Siri-integrasjonen og Apple Pay. 

Apple skal ha forhånds-produsert nærmere seks millioner Apple Watch-enheter, noe som tyder på at Apple har stor tro på produktets gjennomslagskraft.