MOTEBEVISST: Paul Deneve er trolig blant de motebevisste i Apple-ledelsen, med fortid fra franske motehus. (Foto: Apple)
MOTEBEVISST: Paul Deneve er trolig blant de motebevisste i Apple-ledelsen, med fortid fra franske motehus. (Foto: Apple)

De 20 mektigste hos Apple - Del 4: Motemannen Paul Deneve

Det er ikke bare Angela Ahrendts i Apple-ledelsen som kommer fra motebransjen. Paul Deneve har en lignende bakgrunn.

Publisert Sist oppdatert

I denne artikkelserien presenterer vi de 20 mektigste personene i Apples ledelse.

Som sjef for motehuset Yves Saint Laurent i Paris ble Paul Deneve gitt æren for nesten å ha doblet firmaets inntekter.

Deneve er født i Belgia, men foruten studier ved universitetet i Brussel har han business-utdannelse fra universitetene i Chicago og Stanford.

Etter avsluttede studier var han først en rask tur innom oljebransjen før han jobbet i flere ledende salgs- og markedsføringsstillinger for Apple i Europa.

Deretter satset han på motebransjen, med ledende stillinger i de franske motehusene Nina Ricci, Lavin og Yves Saint Laurent.

Hos Apple er Paul Deneve ansvarlig for spesialprosjekter. Ett av ansvarsområdene hans er å påse at Apple holder en høy standard på alt som har med stil og design å gjøre.

Det passer ham trolig bra, for i sin karrière har han innehatt flere verv i bransjeorganisasjoner knyttet til fransk og internasjonal motebransje og markedsføring av luksusprodukter. Øyner vi en finger med i spillet rundt Apple Watch her?

(Artikkelforfatteren, Roberta Alidori, er skribent hos britiske Macworld. Artikkelserien er oversatt og bearbeidet med en del tilføyelser av Toralv Østvang.)

Del 1: Motedronningen Angela Ahrendts

Del 2: Organisatoren Tim Cook

Del 3: Altmuligmannen Eddy Cue