JOURNALIST: Steve Dowling, tidligere journalist, har vært medlem av Apples PR-team siden 2003. (Foto: Apple)
JOURNALIST: Steve Dowling, tidligere journalist, har vært medlem av Apples PR-team siden 2003. (Foto: Apple)

De 20 mektigste hos Apple - Del 5: Kommunikatoren Steve Dowling

Steve Dowling er et av de nyeste tilskuddene til Apples lederteam og er ansvarlig for Apples kommunikasjonsvirksomhet utad – og ikke minst selskapets vanskelige forhold til pressen.

Publisert Sist oppdatert

I denne artikkelserien presenterer vi de 20 mektigste personene i Apples ledelse.

Noen vil kanskje hevde at Apple ikke har noe forhold til pressen i det hele tatt, med tilnærmet vanntette skott mellom selskapet og media.

En av de ansvarlige for Apples mediestrategi gjennom mange år var Dowlings forgjenger Katie Cotton, en nær medarbeider av Steve Jobs og med 18 års fartstid i selskapet. Da hun trakk seg fra stillingen i fjor, kom den tidligere journalisten Steve Dowling inn som hennes etterfølger, først i en midlertidig stilling, men fra i vår i permanent stilling og som medlem av Apples lederteam.

Apple-sjef Tim Cook ønsker ifølge Business Insider å myke opp selskapets forhold til media, og Steve Dowling anses for å være mannen som har fått i oppdrag å sørge for at dette skjer. Business Insider satte i fjor Dowling på tredjeplass på sin liste over de 50 beste PR-folkene i teknologibransjen og skrev den gang at Dowling er godt likt i pressen.

Dowling har samfunnsfaglig utdanning fra Universitetet i Minnesota og har lang fartstid som kringkastingsjournalist i CNBC i Washington DC. Han står også bak opprettelsen av CNBCs avdelingskontor i Silicon Valley. 

(Artikkelforfatteren, Roberta Alidori, er skribent hos britiske Macworld. Artikkelserien er oversatt og bearbeidet med en del tilføyelser av Toralv Østvang.)

Del 1: Motedronningen Angela Ahrendts

Del 2: Organisatoren Tim Cook

Del 3: Altmuligmannen Eddy Cue

Del 4: Motemannen Paul Deneve