3: watchOS er oppgradert til versjon 3 med vesentlig ytelsesforbedring (Foto: Apple)

WatchOS 3 er ute

Apples smartur får en vesentlig oppgradering. Også tvOS for AppleTV er oppdatert til versjon 10.

Publisert Sist oppdatert

Apple fortsetter oppdaterings-kjøret for operativsystemer. Forleden dag var det iOS 10, uken etter kommer macOS Sierra. Nå er watchOS 3 og tvOS 10 klare for sluttbruker.

Welcome to the Dark Side

For å ta sistnevnte først: AppleTV-brukere har et par mindre oppdateringer å se frem til. Disse inkluderer forbedringer for Siri-styring av mediespilleren, en rekke grafiske tilpasninger som drar veksler på iOS 10-designet både for Bilder- og Musikk-appene, utvidet støtte for HomeKit hjemmeautomasjon, og automatisk nedlasting av apper.

Og sist, men ikke minst: Endelig en dark mode for hjemmekino-entusiasten. Dimm lyset, snurr film. Sjekk ut en liten video-snutt nederst.

Finne deg sjæl

Med tredje iterasjon av smarturet Apple Watch virker det som om selskapet har klart å finne ut selve kongstanken bak den lille finessen på håndleddet. For etter å ha prøvd seg med argumenter som superpresis klokke og innovativ kommunikasjons-plattform seg det ut til at det hele har utkrystallisert seg til feature nr. 3: Trening og livsstil.

Apple Watch var alltid en liten testballong som kanskje ikke var helt ferdig utviklet, og med Series 2 gjør nå innebygget GPS og vanntetthet dette til et reelt alternativ for treningsentusiaster. 

Men også førstelinje-kjøpere av Series 0 og 1 får vesentlige forbedringer gjennom programvare-oppdateringen i watchOS 3. Den viktigste, og mest påfallende forbedringen, er hastighetsøkningen.

Apple har gått tilbake til tegnebordet og reorganisert måten vi interagerer med uret på. Side-knappen kaller nå opp en Dock med apper som kan sitte i minnet for hurtigstart. Også apper som ikke er lastet i minnet, starter påfallende raskere enn tidligere. 

En rekke nye urskiver har kommet til, inkludert Minnie Mus. Det har også kommet en rekke nye måter å tilrettelegge og personliggjøre alle urskiver på, med nye complications.

Meldinger har støtte for de nye animasjonene og grafiske effektene vi ser i iOS 10 for mobile enheter.

Som en veldig synlig nyhet finnes appen Breathe, med fokus på Mindfullness. Den kan minne deg på å ta en meditativ pustepause med jevne mellomrom for å stresse ned, og kan minne litt om påminnelsen om å reise seg fra sittende stilling jevnlig.

For en presentasjon av de nye funksjonene kan man lese mer på bloggen Birchtree her.

Sjekk også ut en video nedenfor der de nye funksjonene presenteres - vel og merke fra tidligere i sommer da den offentlige beta-testfasen ble innledet.