MILJØVINNER: Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea Norge, er stolt over utmerkelsen. Sammen med syv andre norske virksomheter er Atea med på listen over årets klimaledere. (Foto: Atea)
MILJØVINNER: Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea Norge, er stolt over utmerkelsen. Sammen med syv andre norske virksomheter er Atea med på listen over årets klimaledere. (Foto: Atea)

Atea i topp én prosent blant 55.000 selskaper

Har fått gullrating i bærekraftsundersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Ecovadis er et opprinnelig fransk selskap som ble grunnlagt i 2007, der hovedideen er å bistå med å fremme bærekraftig næringsliv. Dette gjør de ved å analysere og evaluere virksomheter etter 21 kriterier innenfor de fire hovedområdene miljø, arbeidspraksis og menneskerettigheter, etikk og bærekraftige innkjøp.

en pressemelding opplyser Atea at selskapet for tredje gang har fått gullrating i denne undersøkelsen, noe som plasserer selskapet i topp en prosent blant de 55.000 selskapene verden over som deltar i Ecovadis’ undersøkelser.

– Felles samfunnsansvar

I Atea er de naturlig nok stolte over denne rangeringen, etter som selskapet satser så pass mye på bærekraft at de har dedikerte ansatte til denne aktiviteten.

– Våre kunder, ansatte, investorer og andre interessenter er svært interessert i bærekraftige leverandørkjeder, og denne prestasjonen bekrefter at vi er på rett vei, sier bærekraftansvarlig Andreas Antonsen i pressemeldingen.

Også administrerende direktør i Atea Norge, Michael Jacobs, sier det er en betydelig etterspørsel blant norske kunder både fra offentlig og privat sektor etter mer bærekraftige alternativer enn før:

– Bærekraft er et felles samfunnsansvar, og vi blir stadig utfordret i alt fra hvor og hvordan våre partnere produserer, til leveranser og hva som gjøres med utstyret når det ikke lenger er i bruk. Her er god dialog viktig. Derfor setter vi også bærekraft i anbuds- og tilbudsforespørsler på agendaen, når vi deltar på et av landets viktigste politiske arrangementer, Arendalsuka, sier Jacobs.