SATSER: Atea Norge, her ved administrerende direktør Michael Jacobs, satser på databaser og dataanalyse gjennom sine oppkjøp det siste året. (Foto: Atea pressefoto)
SATSER: Atea Norge, her ved administrerende direktør Michael Jacobs, satser på databaser og dataanalyse gjennom sine oppkjøp det siste året. (Foto: Atea pressefoto)

Atea kjøper opp Stavanger-selskap for å styrke framtidig satsning  

Databaser og dataanalyse i fokus.  

Publisert Sist oppdatert

Atea opplyser i en pressemelding at selskapet har kjøpt opp det Stavanger-baserte konsulentselskapet Databaseforum. Med dette oppkjøpet melder Atea at selskapet både får styrket fagområder som selskapet karakteriserer som «et av selskapet viktigste satsningsområder for framtiden», i tillegg til en geografisk tilstedeværelse der mye skjer.

Databaser og dataanalyse

Atea kjøpte opp dataanalyseselskapet Sherpa i 2018, og derfra finnes det omtrent 100 Atea-ansatte som jobber med dataanalyse og innsikt på tvers av Norge. Dette er tydeligvis ikke stor nok kapasitet, for markedet etterspør mer.

– Fremtidens virksomheter er datadrevet. Nå investerer vi ytterligere på dataanalyse, databaseteknologi og utvikling for å møte etterspørselen i markedet, sier Atea Norges administrerende direktør Michael Jacobs i pressemeldingen.

– Med oppkjøpet av Databaseforum, øker vi kapasiteten utover de over 100 medarbeiderne vi har innenfor fagfeltet i dag, legger han til.

Databaseforum ble etablert i 2004 og har i dag 16 spesialister på databaseteknologi, dataanalyse og utvikling. Selskapet har en rekke kunder fra både offentlig og privat sektor i sin landsdel.

– Med blant annet digitalisering av offentlig sektor, utviklingen i havbruksnæringen, samt endringer i petroleums- og offshorenæringen, er det mye som skjer på Vestlandet. Med oppkjøpet av Databaseforum får Atea en sterkere posisjon som også komplimenterer vårt eksisterende kunnskapsmiljø i resten av landet, sier Jacobs.