MILJØVINNER: Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea Norge, er stolt over utmerkelsen. Sammen med syv andre norske virksomheter er Atea med på listen over årets klimaledere. (Foto: Atea)
MILJØVINNER: Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea Norge, er stolt over utmerkelsen. Sammen med syv andre norske virksomheter er Atea med på listen over årets klimaledere. (Foto: Atea)

Atea Norge fortsetter veksten

Interessen for digitalisering i både privat og offentlig sektor bidrar til nok et solid kvartal for Atea Norge.

Publisert Sist oppdatert

I årets andre kvartal leverte Atea Norge en omsetning på 2.178 millioner kroner, en økning på 8,7 % og resultat på (EBIT) 71 millioner kroner, en økning på 9,1 prosent sammenlignet med fjoråret. Det skriver selskapet selv i en pressemelding.

I andre kvartal fortsatte altså Atea Norge veksten innen samtlige av teknologiselskapets forretningsområder, spesielt innen software og tjenester.

Bærekraft

– Stadig flere aktører i både offentlig og privat sektor igangsetter prosjekter for å effektivisere og digitalisere sin virksomhet. Vi merker spesielt økt etterspørsel etter bistand om hvordan drive mer fleksibelt, bærekraftig og sikkert. Vi setter stor pris på at kundene fortsetter å velge oss som deres rådgiver på disse områdene, sier administrerende direktør i Atea Norge, Michael Jacobs.

Multicloud i vinden Muligheten til å bygge sin egen sky, sømløst integrert med datasentre og offentlige skyer – hybrid sky – øker i popularitet. Mer fleksibilitet, stabilitet, at det er kostnadseffektivt og at det gir nye muligheter som analyse og kunstig intelligens, er høyt verdsatt hos kundene.

– Vi merker en tydelig etterspørsel etter mer bærekraftige løsninger både blant offentlige og private kunder. Her inngår alt fra rutiner i produksjonen til frakt og emballasjehåndtering. Dette er et felt hvor det fort blir tydelig dersom det bare er «grønnmaling», og denne anerkjennelsen er en stjerne som henger høyt hos oss, sier Jacobs i meldingen.