SATSER: Atea Norge, her ved administrerende direktør Michael Jacobs, satser på databaser og dataanalyse gjennom sine oppkjøp det siste året. (Foto: Atea pressefoto)
SATSER: Atea Norge, her ved administrerende direktør Michael Jacobs, satser på databaser og dataanalyse gjennom sine oppkjøp det siste året. (Foto: Atea pressefoto)

Atea Norge med rekordresultater

Det investeres som aldri før i privat- og offentlig sektor. Økt bevissthet om it-sikkerhet, smarte byer og datadrevet innsikt gjør at Atea Norge leverer et av de beste kvartalene noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Atea Norge kan juble. I årets tredje kvartal omsatte de for 2.114 millioner kroner (+15 prosent) og et resultat på (EBIT) 83 millioner kroner, en økning på hele 37 prosent sammenlignet med fjoråret.

Høsten 2018 har vært preget av sikkerhetsskandaler både internasjonalt og i Norge. Sikkerhet, etikk og personvern trekkes også frem som kritiske for teknologibeslutninger i Gartners trendanalyse for 2019.

Det stilles strengere krav til hver enkelt virksomhet, skriver Atea Norge, i en pressemelding.

- Mye tyder på at mange har tatt lærdom av høstens sikkerhetsskandaler. Samtidig får vi stadig varslinger om nye svindelmetoder. Alle virksomheter er utsatt. Da er det gledelig å se at etterspørselen etter tjenester innenfor området har økt med 50 prosent dette kvartalet, sier administrerende direktør i Atea Norge, Michael Jacobs, i meldingen.

Grønn teknologi

FNs siste klimarapport viser hvor galt det vil gå, dersom vi ikke gjør betydelige grep for vår egen klode. Prosjektene Atea gjør innen smarte byer, med blant andre Stavanger- og Kristiansund kommune, er eksempler på hvordan bedre ressursutnyttelse og samtidig skape gode levevilkår for innbyggerne.

Havet er vårt største felles gode, men det er et skjørt økosystem. Med teknologi kunne mange av utfordringene under vann vært forhindret, mener Jacobs.

- Sjømat er vår nest største eksportvare, men næringen trenger en digital oppgradering. Innenfor havbrukssatsingen vår har vi flere prosjekter for bedre datautnyttelse. Det handler om fiskevelferd og hvordan innsikt kan forutse sykdom slik at oppdretteren kan gjøre noe med for eksempel luseangrep før det inntreffer, sier han i meldingen.