NYVINNING: Anita Jenbergsen skal lede det nye selskapet til Capra. (Foto: Capra)

Capra skiller ut design i eget selskap

Ny leder har klare planer for utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Capra har fått med seg Anita Jenbergsen for å starte et helt nytt selskap.

- Det vi kan er digital tjenesteutvikling. Vi har noen av landets sterkeste fagmiljøer innen utvikling, arkitektur, sky, teamledelse og organisasjonsdesign. Men teknologi handler til syvende og sist om mennesker, og det er der Anita og designselskapet vil komplementere oss og øke verdien vi kan skape for kundene, sier Aslak Ege, konsernsjef i Capra Group i en pressemelding.

Langt bredere enn digitalisering

Anita Jenbergsen er daglig leder og skal bære nysatsningen. Hun kommer fra KPMG sin avdeling for organisasjonsutvikling og endringsledelse, og har 25 års erfaring fra blant annet selskaper som Cap Gemini, New Deal Interactive, Evry, Bouvet, KLP og Deloitte. For Anita er design er noe som treffer langt bredere enn kun i digitalisering:

I løpet av 2023 er målet å få med 10-15 personer som vil være med å bygge et nytt designselskap som har fokus på å lage gode kundeopplevelser og ansattopplevelser.

Anita Jenbergsen

– Jeg opplever å komme inn til kunder som har implementert nye digitale løsninger, som ikke gir de ansatte den effektiviteten og forenklingen den var ment å gi. Eller implementering av endringer i organisasjonen hvor de ansatte gjør så godt de kan å finne seg til rette i en ny organisering, men de får det ikke helt til. Design er ikke kun det du ser med det blotte øye, men må integreres som en del av selskapets DNA, språk, kultur, arbeidsprosesser og hverdag.

Anita mener at det viktigste du kan gjøre er å sette de ansatte først. Gi ansatte rammer som gir dem mulighet til å levere gode tjenester og yte god service, så er det veien for god kundeopplevelse.

– Nye digitale tjenester lykkes ikke av seg selv. Hele organisasjonen må involveres for å sikre at de har de riktige strategiske målene, at de måler de riktige tingene, og at de samarbeider om felles mål.

Prosess om navn

Capra Group består nå av 3 selskaper, Capra Consulting AS, Liflig by Capra AS og Capra Design AS. Hva Capra Design skal hete, er en prosess som allerede har startet og som etter planen skal lanseres i utgangen av 2022. Hvordan selskapet skal bygges har Anita klare tanker om.

– Jeg skal ta inspirasjon og læring fra hva Capra Consulting og Liflig by Capra har bygget, samtidig som at dette selskapet har mye som må settes på plass på egenhånd. I løpet av 2023 er målet å få med 10-15 personer som vil være med å bygge et nytt designselskap som har fokus på å lage gode kundeopplevelser og ansattopplevelser, sier hun, og avslutter:

– Jeg håper at vi kan få hjelpe kundene våre med å løse de rette problemene, og jeg ønsker at de skal få en opplevelse av litt magi, mye skaperglede og ikke minst trygge, kloke og bærekraftige valg når vi jobber sammen.