AVTALE: Kristin Nyberg i Twoday og UDI-direktør Frode Forfang signerer avtale. (Foto: Twoday)

UDI signerer milliardavtale med it-selskaper

Teknologer i Twoday og Computas skal de neste åtte årene bistå Utlendingsdirektoratet (UDI) med å skape en digital grunnmur for fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

– Vi brenner for å løse viktige samfunnsoppgaver med vår tech-kompetanse. Derfor er vi stolte av å få være med å videreutvikle en så fundamentalt viktig tjeneste for Norge i årene som kommer, sier Nicolai Svendsen, salgsdirektør i Twoday Norge i en pressemelding.

Sammen med Computas er Twoday hovedleverandørene til UDI for denne avtalen. Den omfattende avtalen har en forventet totalverdi på 2,1 milliarder over opp til åtte år. Målet er å skape gode brukertjenester, effektiv saksbehandling og en digital grunnmur som ivaretar det fremtidige it-behovet.

Langsiktige partnere

– I Twoday skal vi være langsiktige digitaliseringspartnere for våre kunder – og det får vi definitivt være her. I tillegg til å utvikle de etablerte systemløsningene, skal vi være innovative problemløsere når UDI skal modernisere sine eksisterende systemer, forteller Svendsen.

Twoday skal levere på avtalens omfang sammen med konsulentselskapet Bouvet som underleverandør. De to selskapene har levert på flere tilsvarende avtaler sammen med stor suksess tidligere.

Utlendingsdirektoratet er godt fornøyd med valget av nye digitaliseringspartnere.

– Gjennom flere års samarbeid med selskapet, er vi godt kjent med verdien teknologene deres leverer. I konkurransen om de nye kontraktene har det vært viktig for UDI å finne partnere med god evne til å bygge og stadig forbedre utlendingsforvaltningens kompetanse, kapasitet og kultur for digitalisering, sier Dag Anders Brunstad, direktør for digitalisering i UDI.

Viktig avtale

– Det er en viktig avtale for Twoday. Vel så viktig som størrelsen på kontrakten, er den teknologiske kompetansen som kreves og UDIs posisjon i samfunnet. Teknologene våre får anledning til å jobbe med en kunde som har et enormt viktig mandat i samfunnet vi lever i, sier Nicolai Svendsen.

Administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen, sier han setter pris på tilliten fra UDI.

– Vi ser frem til å støtte UDI med ekspertise og kapasitet i årene som kommer. UDI har et svært viktig samfunnsoppdrag, og vi er stolte over å kunne bidra med å realisere deres ambisjoner for fremtiden, sier han.

Denne artikkelen har blitt oppdatert den 13.10.2023 for å inkludere at Computas er en av de to hovedleverandørene for UDIs kontrakt.