NYTT OPPKJØP: På enden av en lang rekke oppkjøp kommer Vismas inntog i Frankrike. Her ved Merete Hverven, konsernsjef i Visma. (Foto: Visma)

Visma sier oui

Visma går inn i Frankrike gjennom oppkjøpet av Inqom.

Visma har signert en avtale om å kjøpe Inqom, et Paris-basert programvareselskap som automatiserer regnskapsprosesser gjennom kunstig intelligens.

En vellykket transaksjon vil utgjøre Vismas første inntreden i det franske markedet, og utvide selskapets tilstedeværelse til 29 land i Europa og Latin-Amerika.

– Vi er glade for å kunngjøre vår ankomst i Frankrike. I likhet med Visma utvikler Inqom unik teknologi for å hjelpe kundene til å bli mer effektive og konkurransedyktige. Med dette oppkjøpet fortsetter vi å følge vår ambisiøse vekststrategi både i eksisterende og nye markeder, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma, i en pressemelding.

De siste årene har Visma tatt steget inn i nye markeder som Polen, Østerrike, Portugal og Spania, som regel gjennom oppkjøp av lokale aktører. Inqom blir Vismas 31. oppkjøp så langt i 2022, sammenlignet med 42 totalt i 2021.

Store vekstmuligheter i Frankrike

Fra en nordisk base har Visma de siste årene vokst til å bli en av Europas største leverandører av skybasert programvare til privat og offentlig sektor, med særlig fokus på økonomistyring (ERP), HRM og eGovernment.

– Å ha Visma i ryggen vil åpne opp nye og betydelige markedsmuligheter for Inqom, og vi ser et stort vekstpotensial i Frankrike fremover. Regnskapsbyråer er under økende press for å automatisere komplekse og tidkrevende prosesser, både for å tiltrekke seg nye talenter og holde tritt med økende krav fra egne kunder. Vi har verktøyene som kan hjelpe dem”, sier Romain Passilly, administrerende direktør i Inqom.