UTVIKLING: Med dagens tempo i it-bransjen er det viktig å tilby riktig kompetanse. Her ved Kai Bruun, administrerende direktør i Convision (Foto: Martine Kolstad)

Amazon vil øke skykompetansen i utdanning

Amazon Web Services (AWS) går sammen med Convision for å tilby arbeidsledige skykompetanse.

Publisert Sist oppdatert

Med AWS re/Star gir Convision og AWS et 12 ukers kurs som gir arbeidsledige skykompetanse og nye jobbmuligheter.

– AWS re/Start handler om å hjelpe ledige inn i en svært attraktiv del av IT-bransjen, med gode muligheter for fast jobb. I den forbindelse er vi svært glade for åpenheten og velviljen som både vi og kursdeltakerne møter i vår dialog med det enkelte NAV-kontor, som har godkjent kursplass og finansiering for den enkelte deltaker. Det er stor mangel på folk med skykompetanse, og selv om vi selvsagt ikke løser hele problemet, øker vi tilgangen på dyktige kandidater, sier Kai Bruun, administrerende direktør i Convision, i en pressemelding.

Linux og Python

Det første AWS re/Start-kurset i Norge ble startet opp av Convision i februar, hvor man i samarbeid med AWS kunne ønske 27 kursdeltakere velkommen. AWS re/Start er et opplæringsprogram som dekker grunnleggende AWS-ferdigheter. Gjennom realistiske øvelser tilegner deltakerne seg programmeringskompetanse i Linux og Python og får erfaring i arbeid med nettverk, sikkerhet og relasjonsdatabaser.

AWS re/Start ruster deltakerne til å fylle roller på basisnivå innen blant annet daglig drift, SRE (Site Reliability Engineering) og vedlikehold av infrastruktur. I tillegg forbereder programmet deltakerne til å ta AWS Certified Cloud Practitioner eksamen, slik at de kan validere sine skyferdigheter med en bransjeanerkjent sertifisering. Programmet og sertifiseringen er kostnadsfritt for deltakerne.

– Vi er alle enige om at vi står overfor en stor utfordring. Vi må redusere det store gapet som i dag eksisterer mellom tilgjengelig kompetanse og etterspørsel. Utviklingen går så raskt at vi i tillegg til å tilføre nye talenter også må se på hvordan vi kan bli enda bedre på etterutdanning av de som er spesialister i dag, men som i løpet av få år risikerer å ha utdatert kompetanse, sier Bruun.