FORNØYD: Petter Merok hos Microsoft konstaterer at også Evry satser på Azure.
FORNØYD: Petter Merok hos Microsoft konstaterer at også Evry satser på Azure.

Evry integrerer Microsoft Azure

Evry og Microsoft utvider sitt teknologiske partnerskap. Microsofts nettskyplattform Azure integreres nå i Evrys nye cloudbaserte driftsplattform. Slik kan Evry nå ta totalansvar og være en integrator.

Med Microsoft Azure i Evrys nye og industrialiserte driftssenter (Future Proof) kan kundene velge mellom å legge sine applikasjoner i Evrys lokale datasentre eller i Microsofts internasjonale nettverk av datasentre. Slik sikres kundene den datakraften de trenger helt uavhengig av tid og sted.

Etterstreber komplett tjenestetilbud

- Etter valget av Cloud OS i fjor har vi arbeidet tett med Microsoft for å utvikle vårt samarbeid videre. Vi er derfor svært fornøyd med at vi nå kan utvide vår Future Proof tjenesteportefølje ved å integrere Azure i plattformen. Med tilgang til Microsofts nettskyløsning kan vi gi våre kunder flere og raskere tjenester på en fleksibel og kostnadseffektiv måte. For Evry er det viktig å ha et komplett tjenestetilbud som gir kunden valgfrihet uavhengig av krav til sikkerhet, ytelse og funksjonalitet. Dette sikrer Evrys kunder komplette leveranser, selv ved bruk av globale Public Cloud funksjonalitet, sier teknologidirektør Bjørnar Engebretsen, i Future Proof Operations i Evry. Han forteller videre at Azure vil bli del av tjenestetilbudet knyttet til Private Cloud, en av fire leveransmodeller Evry tilbyr i programmet.- Evry er Norges største leverandør av nettskybaserte løsninger, og har som ambisjon om å være Nordens ledende nettskyintegrator. Det er derfor en solid anerkjennelse for Microsoft at de har valgt Azure som en sentral komponent i dette ambisiøse målet, sier administrerende direktør i Microsoft Norge, Michael Jacobs.

- Dette tilbudet burde være interessant for alle som i dag benytter it som en del av sin forretningsvirksomhet og som ønsker å optimalisere disse it-løsningene med tanke på skalerbarhet, fleksibilitet og kostnad, sier Petter Merok, sjef for Cloud & Enterprise Group hos Microsoft.

Effektivt i offentlig sektor

I tillegg til nye scenarier knyttet til Future Proof-programmet, hvor målet er å rulle ut nye tjenester hvert kvartal, melder Evry at de vil bruke Azure for innovasjonsprosjekter i offentlig sektor. Den nye løsningen gjør det raskt og enkelt å sette opp testmiljøer, uten at dette medfører store kostnader.

Microsoft Azure er en åpen plattform med støtte for alle typer teknologier og løsninger, også de som ikke er utviklet av Microsoft.

- I tillegg til enorm datakraft og nær ubegrenset lagringskapasitet har plattformens bredde og åpenhet vært avgjørende for vårt valg av Azure. Som ledende nettskyintegrator må vi kunne støtte alle teknologier og tjenester på tvers av alle Evrys forretningsområder, sier Engebretsen i Evry.

Attraktivt med it levert som tjeneste

 - Som en del av en trend møter jeg stadig kunder som er kritisk avhengige av it, men hvor it ikke er en del av forretningsvirksomheten. For disse selskapene er it levert som en tjeneste veldig attraktivt. Kostnader går fra driftsutgifter til løpende utgifter og muligheten til å utnytte it strategisk til innovasjon og innsikt går opp. Eksempelvis NRK som skal drive innholds-produksjon og distribusjon, trenger datakraft, men trenger ikke å være utbygger, eier og drifter av tilsvarende store datasentre, sier Merok.