NY AVTALE: Christer Jonsson er stolt over fornyet tillit i en tid da kravene stadig vokser. (Foto: Evry)

Evry lander stor bankavtale

Evry har inngått en avtale med finske Aktia på 100 millioner kroner som omfatter leveranse av hele bankens verdikjede for kortbetaling.

Publisert Sist oppdatert

Evry har inngått en avtale med den finske banken Aktia om å levere hele verdikjeden for kortbetaling. Ifølge pressemeldingen inngår det leveringen også virtuelle bank- og kredittkort for den digitale lommeboken Aktia Wallet.

Avtalen strekker seg over fem år og innebærer at Evry skal levere alt fra fysiske bank- og kredittkort til digitale kortbetalinger og relaterte tjenester.

Virtuelle kort

Gjennom avtalen vil Evry støtte Aktias satsing på virtuelle betalingskort i mobiltelefoner. Med Aktias digitale lommebok, Aktia Wallet, kan bankens kunder gjøre digitale betalinger på tvers av enheter og kanaler - online, i mobil-app eller kontaktløst i butikk.

Evry står for leveranser til flere enn hundre kortutstedere i tolv land, ifølge pressemeldingen. De utsteder cirka 25 millioner kort i året og overvåker årlig over én milliard korttransaksjoner fra hele verden for å avdekke og avverge svindelforsøk.