VIPPS: Nok en spiker i kisten til lommeboken.

DNB med hurtig-betaling via mobil

"Å vippse" blir Norges svar på "att swisha" i DNBs nye mobilapp.

Publisert Sist oppdatert

Skylder du noen en cola? Ta like gjerne kontantoppgjøret i Vipps, DNBs nye hurtig-overføringsapp som kun behøver to personer med smarttelefon.

M-Pesa har lenge vært ibruk som SMS-basert mikrofinans-tjeneste i Kenya, og har siden spredd seg til mange land. I Sverige har Swish vært smart-telefonens svar på dette, og såpass vellykket og utbredt at “att swisha” har blitt et nyord i nabolandet.

Vipps, så var det gjort

DNB forsøker seg på det samme her til lands, og konseptet er enkelt: To personer med Vipps-appen på sin smart-telefon kan enkelt overføre og motta penger fra et tilknyttet VISA- eller MasterCard-kort.

Mottaker får beløpet inn på registrert kontonummer umiddelbart når vedkommende er DNB-kunde, og senest neste bankdag for andre banker.

Betingelsene

Du må ha dekning, rimeligvis, være over 15 år, ha norsk personnummer, en epostkonto og ha konto i en norsk bank. Og banken må godkjenne deg som bruker. Er du mellom 15 og 18 år kan du bare overføre beløp du har tjent selv.

Og så gjenstår det å se om bankens lingvistiske fremstøt med verbet “å vippse” når inn på Språkrådets liste over bidrag til det norske språket for 2015. 

Kostnadene

En overføring koster én krone for beløp inntil 2000 kroner, og deretter én prosent av beløpet.

Du kan motta inntil 8000 kroner per år før du må identifisere deg med BankID/BankID på mobil.

Hvis du sender store beløp, eller hvis du når grensen på 22 000 kroner, må du identifisere deg med BankID eller BankID på mobil.

Den maksimale grensen er 100.000 kroner per år.

Fordelen er selvfølgelig at hele transaksjonen foregår i programvare - du trenger med andre ord ikke en mobilkortleser à la Square eller iZettle med kodepanel og chip-leser. 

Du kan laste ned appen for iOS ved å følge lenken nedenfor. Sjekk ut en promo-video nedenfor. Les mer om Vipps her.

Vipps by DNB - DNB ASA