SIKRERE: Tilsynelatende et vanlig bankkort, men CVC-koden er nå på en skjerm der koden endres hver time. (Foto: Oberthur Technologies)

Framtidens bankkort?

Kort som skifter CVC-kode lansert i Frankrike.

Publisert Sist oppdatert

Svindel på internett har lenge dreid seg mot såkalt «card not present-svindel». Dette er svindel som foregår i netthandel, der kortdata presenteres uten at selgeren har fysisk sett kortet og kjøperen.

Nå har to franske banker lansert et nytt kort som gir bedre sikkerhet mot dette ved hjelp av et bankkort som endrer CVC-koden bakpå kortet hver time. Det vil gjøre denne typen svindel adskillig vanskeligere.

Phishingdata

Dersom datakriminelle ved hjelp av phishing eller andre teknikker klarer å tilegne seg både navn, kortnummer og CVC-koden på baksiden av kortet, er det fritt fram for å bruke dataene for falsk netthandling.

Ifølge fabrikanten av det nye bankkortet, franske Oberthur Technologies, er 65 prosent av all kortsvindel på nettet akkurat denne type svindel.

Kode på skjerm

Den eneste forskjellen fra et tradisjonelt bankkort, er at det nye kortet har en liten LCD-skjerm der CVC-koden pleier å være trykt. På denne skjermen endrer kortet kode hver time, slik at nettsvindlerne får et langt mindre tidsrom å jobbe i før kortdataene er utdaterte.

For nettbutikkene vil det ikke være noen forskjeller. Kortet trenger ingen plugins eller annen spesialhåndtering, og autentiseringen skjer ved hjelp av akkurat de samme mekanismene som med tradisjonelle kort.

Det er de to største bankene i Frankrike, Société Générale og Groupe BPCE, som skal ta kortet i bruk, etter å ha hatt løsningen i test ett års tid.