PÅ MOBIL: Nå har også Buypass en løsning klar for identifikasjon ved hjelp av mobil på ID-porten. (Illustrasjon: Buypass)

Buypass ID i mobil på ID-porten

Pålogging og signering på offentlige tjenester med ny mobilbasert løsning fra Buypass.

Publisert Sist oppdatert

Difi og Buypass har annonsert ny id-løsning for bruk på ID-porten til offentlige nettjenester. Buypass har nå muligheten for innlogging ved hjelp av en mobilapp, som holder samme sikkerhetsnivå som selskapets velkjente smartkort.

Dermed kan også Buypass-brukere logge seg på offentlige nettjenester kun ved hjelp av mobilen for å få tilgang til helsetjenster, selvangivelse og andre statlige og kommunale tjenester som bruker ID-porten.

App, ikke SIM

Buypass’ nye løsning gir sikkerhet på nivå fire, altså høyeste sikkerhetsnivå i Difis e-identitetsportal. Den nye Buypass-løsningen er realisert som en egen mobilapp som brukerne må laste ned og installere på sin mobiltelefon, og da kan identifisering skje med selvvalgt PIN-kode eller passord og engangskode fra SMS.

Denne løsningen er altså uavhengig fra mobiloperatøren, SIM-kort eller bankforbindelse. Den er gratis for sluttbrukerne.

- Våre løsninger er enkle og trygge i bruk, både for brukere og brukersteder. Vi har allerede over 1,2 millioner aktive brukere av Buypass ID i mobil som benyttes i nettjenester utenfor offentlig sektor. Vi tror denne gruppen vil være de første til å ta løsningen i bruk også i offentlige tjenester. Vi er svært godt fornøyde med at vi i dag kan tilby en ny fleksibel id-løsning inn mot offentlige nettjenester på pc, nettbrett og mobil, sier Gunnar Lindstøl, administrerende direktør hos Buypass i en melding.

– Buypass ID i mobil bidrar til å komplettere vår tjeneste. Dette gir en større fleksibilitet og økt tilgang til offentlige tjenester for våre brukere. Vi er svært glade for at Buypass satser sterkt på offentlige digitale tjenester, legger Torgeir Strypet, avdelingsdirektør i Difi, til.