POPULÆR: Bankids tjeneste for autentisering og signatur er Norges mest brukte digital id-løsning. I snitt vises dette skjermbildet cirka 1,8 millioner ganger her til lands. (Ill: Skjermbilde Bankid)

Bankid outsources til DXC

Vipps har undertegnet avtale med amerikanske DXC Technology om outsourcing av Bankid-tjenestene.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske it-giganten DXC Technologies opplyser i en pressemelding at selskapet har tegnet en fireårs outsourcingsavtale med Vipps om utvikling, drift og operasjon av Bankid-tjenesten.

Autentisering og signatur

Bankid Norge ble en del av Vipps sommeren 2018, da Finansdepartementet godkjente fusjonen mellom disse to og Bankaxept. I dag er Bankid er Norges klart største autentiseringsløsning for sikker innlogging og digitale signaturer. Ifølge pressemeldingen fra DXC har Bankid fire millioner brukere i Norge, og tar seg av over 650 millioner transaksjoner i året.

Bankid er en av tre norske løsninger for digital id, og er godkjent for det høyeste sikkerhetsnivået i staten (nivå 4).

Bankid kom på markedet i 2004, som et resultat av «Bankid samarbeidet», som den gang besto av Finansnæringens Hovedorganisasjon og Sparebankforeningen. Deler av disse organisasjonene ble senere slått sammen, og i dag kjenner vi dem som Finans Norge.

– Vi er glad for at DXC Technologies blir vår nye leverandør av drift, administrasjon og utvikling av Bankid-tjenestene. DXC er en solid, internasjonal it-leverandør som kan holde effektive, trygge og stabile leveranser, i tillegg til å redusere kostnadene framover, sier Vipps-sjef Rune Garborg i pressemeldingen.

DXC Technologies er resultatet av en svært stor fusjon: Computer Sciences Corporation (CSC), Electronic Data Systems (EDS) og servicedivisjonen fra Hewlett Packard Enterprise (HPE) i 2017. Selskapet er store på tjenesteutsetting av it-tjenester, men har også aktivitet innen konsulentvirksomhet, management consulting, skybasert infrastruktur, it-drift og administrerte tjenester.

Ifølge Wikipedia omsatte selskapet for 24,55 milliarder dollar i 2018. Partene opplyser ikke om verdien på avtalen om bankid.