TEST: Monster Cable Beats by Dr. Dre - Heftig lyd og dunkende bass

Vi har testet to hodetelefoner fra Monster Cable. Ett sett overbeviser, ett skuffer stort.

Publisert Sist oppdatert

Monster er mest kjent for å lage dyre kvalitetskabler til stereoanlegg og tilhørende produkter. De siste årene har selskapet utvidet produktporteføljen til å også omfatte andre lyd- og bilderelaterte produkter, som digitale signalkabler og kabler til spillkonsoller. Det er imidlertid en noe annen produktgruppe vi har testet, nemlig Monsters hodetelefoner.

Vi har hatt to Monster-sett inne til test. Begge, Solo og Studio, hører hjemme i Monsters Beats by Dr. Dre-serie. Settene er utviklet med tanke på å gi best mulig lyd fra mp3-spillere og andre portable enheter, i tillegg til å kunne kobles til stereoanlegget hjemme. Prisene følger Monsters prispolitikk og er dermed av det relativt dyre slaget, dog uten at det tar helt av. Beats by Dr. Dre Solo koster fra rundt 1 500 kroner på norske nettbutikker, mens Studio-settet koster fra rundt 2 500 kroner.

De to settene har et relativt likt lydbilde, men er konstruert forskjellig. Solo er et relativt lite sett hvor klokkene ligger utenpå ørene, mens Studio er av typen som ligger rundt ørene, med store og gode klokker.

 

LES OGSÅ: TEST: Total stillhet på reisen

 

Beats by Dr. Dre Solo

Solo-settet er det rimeligste av hodetelefon-variantene i Beats by Dr. Dre-serien. Settet er ment å være enkelt å ta med seg i veska, og kan foldes sammen til å bli relativt kompakt. Bøylen som går over hodet er i matt, gummiert plast og kledd med myk gummi på innsiden. Klokkene er relativt små og legger seg behagelig utenpå ørene. Kunstskinnet er trukket på utsiden av myk skumgummi og komforten er upåklagelig.

Hodetelefonene leveres i en overdådig innpakning og det følger med et neopren-futteral til å oppbevare hodetelefonene i når de ikke er i bruk. Et smart trekk er at settet er utstyrt med avtakbar kabel. Kabelen som følger med har enkle kontroller for bruk med iPod eller iPhone, og det er mulig å justere volum og pause sanger. Det er også en liten mikrofon i kontrollenheten på kabelen, slik at settet også fungerer som håndfrisett med iPhone og andre telefoner som støtter dette.

 

Vi testet settet med iPhone, og der fungerte kontrollene som de skulle. På Sony Ericssons musikktelefon W995 fungerte det imidlertid ikke i det hele tatt. Lyden kom frem skurrete og rar. På Creatives X-Fi 2 mp3-spiller kom lyden fint frem, men kontrollene fungerte ikke. Det kan dermed godt være at du må investere i en ny kabel, noe som ikke burde være noe stort problem. Kabelen er nemlig utstyrt med minijack-plugger i begge ender.

Det kan virke som om hip-hopperen Dr. Dre har hatt mer enn en finger med i spillet da Monster utviklet Beats Solo. Her er det nemlig bass av en annen verden. Hodetelefonene leverer et av de kraftigste bassbildene vi har hørt, og det formelig dunker i skallen om du drar opp lyden. Slik blir det nesten uansett musikksjanger. Lydbildet ellers er definert og behagelig. Med litt justering av bassen til et litt lavere nivå sitter du igjen med en hodetelefon med et fullt og behagelig lydbilde, og Solo er absolutt verdt prisen på rundt 1 500 kroner.