VIPPS: Betalingsløsningen Vipps kobles nå til leveringsinformasjon for enda raskere kundebetjening. (Pressefoto: Vipps)
VIPPS: Betalingsløsningen Vipps kobles nå til leveringsinformasjon for enda raskere kundebetjening. (Pressefoto: Vipps)

Klar med Vipps Hurtigkasse

Den første installasjonen av Vipps Hurtigkasse er nå klar etter at Elkjøp er ferdig med sitt pilotprosjekt på løsningen.

Poenget med Vipps Hurtigkasse er å forenkle handel via internett. Nå slipper man å fylle inn kortinformasjon hver gang man handler. Person- og kort-informasjon går automatisk gjennom Vipps.

– Med denne løsningen blir det enda enklere å handle fra mobil, samt at man slipper å fylle inn kortinformasjon hver gang, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Tre klikk

Med Vipps Hurtigkasse gjøres netthandelen unna med tre enkle klikk, ifølge pressemeldingen. Man trenger ikke bruke tid på å legge inn navn og adresse, og betalingen går også gjennom Vipps.

Løsningen kan brukes både når man sitter ved PC-en og handler og når man bruker mobilen.

– Mange kunder som handler på nett i dag, hopper av kjøpet når man skal fylle inn kortinformasjon og personopplysninger. Vi tror Hurtigkasse fra Vipps oppleves som en mye smidigere måte å handle på hos Elkjøp, og at dette er fremtiden innen netthandel, sier Tønnesen.

– Med Vipps Hurtigkasse prøver vi igjen å forenkle situasjoner som vi vet at norske forbrukere opplever som kompliserte og tidkrevende, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Vipps Hurtigkasse-løsningen gir også mulighet til å velge fraktalternativ.

Vipps

Vipps er en digital betalingstjeneste for smarttelefoner. Det var DNB som lanserte løsningen i 2015. Senere har andre banker sluttet seg til, og Vipps-tjenesten drives nå av et frittstående selskap der DNB er den største eieren,  etterfulgt av Sparebank 1-alliansen, de selvstendige sparebankene, Eika Gruppen og Sparebanken Møre, ifølge Wikipedia. Flere andre instanser har inngått partnerskaps- og samarbeidsavtaler med Vipps i senere tid, blant dem Nordea, Gjensidige Bank, Handelsbanken og Sbanken.

SPENNENDE: – Det blir spennende å se hvordan kundene våre vil ta imot og bruke Vipps Hurtigkasse, sier Fredrik Tønnesen, direktør for Elkjøp Norge AS. (Pressefoto: Elkjøp/Joakim Mangen)
SPENNENDE: – Det blir spennende å se hvordan kundene våre vil ta imot og bruke Vipps Hurtigkasse, sier Fredrik Tønnesen, direktør for Elkjøp Norge AS. (Pressefoto: Elkjøp/Joakim Mangen)

Over 2,8 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps-appen, ifølge Vipps.no.

Via Vipps-løsningen betaler man til mottakerens telefonnummer i stedet for kontonummeret. Når man registrer seg som bruker, settes det opp en kobling mellom mobilnummer og kontonummer.

Fordelen med løsningen Vipps Hurtigkasse er at man slipper å fylle inn navn, adresse og betalingsinfo under netthandel. Nødvendige personopplysninger og betaling går gjennom Vipps-appen, fortalte en Vipps-talsperson til Dagens Næringsliv da tjenesten ble kunngjort før jul.

Den gang ble det varslet at et pilotprosjekt skulle startes i nettbutikken til Elkjøp. Dette pilotprosjektet er nå i havn og løsningen er altså lansert.

Elkjøp er Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater.