PRIS FOR BÆREKRAFT: Fredrik Jansson og Dan Oldham i Digiplex kan glede seg over nok en utmerkelse. (Foto: Digiplex)

Digiplex hedret for innovasjon og bærekraft 

Digiplex ble tildelt Outstanding Big Data Management Solution Award for grønne og bærekraftige løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Tildelingen skjedde under Computing Magazines årlige Big Data and IoT Excellence Awards, i følge en pressemelding. I denne utdelingen fremheves prestasjonene til IT-bransjens mest bemerkelsesverdige selskaper, løsninger produkter og personligheter som arbeider med både Big Data og Tingenes internett.

Digiplex trekkes fram som et eksempel på en ny generasjon av datasenterleverandører som maksimerer kundenes besparelser og reduserer klimaavtrykket samtidig som de leverer skreddersydde løsninger.

– Samfunnsansvar

Prisen ble utdelt av et panel bestående av Computing Magazines redaktører og eksperter fra en rekke bedrifter, inkludert CERN, Northumbria University og European Space Agency.

– For juryen var det åpenbart av Digiplex har forpliktet seg til å ta et lederskap i datasenterindustrien. Digiplex leverer datasentre som har en betydelig forretningsverdi for kunden, samtidig som de tar sitt samfunnsansvar. Digiplex er derfor et godt eksempel på hvordan å drive innovasjon i allerede etablerte løsninger, sier Stuart Sumner, redaktør i Computing Magazine.

Nordisk spydspiss

–  Vi er beæret over å være første datasenterleverandøren som blir anerkjent i denne kategorien, sier Gisle M. Eckhoff, administrerende direktør hos Digiplex.

Digiplex har også tidligere fått utmerkelser. De kom i april på det Silicon-Valley baserte CIO Reviews liste over  verdens 20 mest lovende datasenterleverandører, som eneste nordiske selskap. I desember vant de Critical Environment Future Thinking Award, og de er en av finalistene til Data Centre Above and Beyond Award på Datacloud Europa-konferansen i Monaco.