PASSORD: Med biometri blir øyet passordet ditt, noe som er vanskelig å glemme og vrangt å kopiere. Foto: iStock
PASSORD: Med biometri blir øyet passordet ditt, noe som er vanskelig å glemme og vrangt å kopiere. Foto: iStock

Windows 10 får biometri

Skanning av fingeravtrykk, iris og ansikt kan overta for passord.

Publisert Sist oppdatert

Pc-er som er utstyrt med det nye Intel RealSense 3D F200-kameraet vil få biometrisk autentisering fra første dag. Et valg i operativsystemet vil tilby skanning av fingeravtrykk, ansikt eller øyet i stedet for passord.

Funksjonen heter «Windows Hello» og vil la brukeren logge inn på pc-en, i tillegg til å autentisere applikasjoner, data og nettsteder uten å lagre passord på enhetene som støtter Windows Hello.

På Microsoft-bloggen Blogging Windows forklarer Joe Belfiore hvordan dette virker, og at den er pålitelig nok for selv de med tunge sikkerhetskrav:

- Dette er en løsning som myndigheter, militæret, finansbransjen, helsevesenet og andre lignende virksomheter kan bruke for å øke sikkerheten sin, skriver han på bloggen.

Det er bare en håndfull produkter fra HP, Dell, Lenovo og Asus som bruker Intels 3D-kamera, som fremdeles er under utvikling. Microsoft har likevel valgt å gå for akkurat dette kameraet nå, fordi at det har en infrarød sensor, noe som bidrar til å kunne autentisere brukeren under alle lysforhold.