OVERRASKET: Berit Svendsen er overrasket over varsel om mulig bot på 906 millioner kroner fra Konkurransetlsynet. Foto: Arkivfoto
OVERRASKET: Berit Svendsen er overrasket over varsel om mulig bot på 906 millioner kroner fra Konkurransetlsynet. Foto: Arkivfoto

Trues med 906 millioner i bot

Telenor er varslet om mulig bot for konkurransevridende tiltak i mobilmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver selskapet «Telenor har i dag mottatt et varsel om vedtak fra Konkurransetilsynet som følge av undersøkelser gjennomført av Konkurransetilsynet siden 4. desember 2012. Varselet fra Konkurransetilsynet er ikke et endelig vedtak.»

− Varselet gir uttrykk for en foreløpig vurdering fra Konkurransetilsynet, som vi nå skal gå nøye gjennom før vi vurderer hvordan vi skal svare på varselet, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Konkurransetilsynet vurderer å  bøtelegge Telenor for brudd på konkurransereglene i grossistavtalene i det norske mobilmarkedet mellom 2010 og 2014.  

Telenor understreker at de har samarbeidet og fortsatt vil samarbeide og legget til rette for Konkurransetilsynets gransking fram til endelig vedtak.

– Vi har ventet i fire år på tilbakemelding fra Konkurransetilsynet. Derfor antar vi at vi må vente enda en stund før Konkurransetilsynets etterforskning får sin endelige konklusjon, sier Berit Svendsen.