RASKT: Rask produksjon av prototyper og deler er de ledende nisjene innenfor 3D-printing.

3D-printing skal øke kraftig

Vil passere 35 milliarder dollar i omsetning i 2020, spår analytikere.

Publisert Sist oppdatert

Det er markedsanalytikerne hos IDC som spår den kraftige veksten for 3D-printing. Ifølge selskapets nyeste analyser skal dette markedssegmentet mer enn dobles fra de 15,9 milliarder dollar i global omsetning som prognosene er for i år, fram til 2020, der prognosene nå er en global omsetning på 35,4 milliarder dollar.

Vekst på flere områder

Selve 3D-printerne og tilhørende utskriftsmaterialer kommer til å stå for omlag halvparten av denne omsetningen, mens programvare og tilhørende service vil også få en solid vekst. Omsetningen for CAD-programvare forventes å tredobles i femårsperioden, mens markedet for tjenesten deleproduksjon på bestilling skal nesten få samme vekst.

Prototyper og deler

De største bruksområdene som kommer til å stå for høyest omsetning nå i år, er bilindustriens behov for å framstille prototyper raskt, med mer enn 4 milliarder dollar i omsetning; deleproduksjon i fly- og forsvarsindustri, med neste 2,4 milliarder dollar i omsetning; i tillegg viser det seg at 3D-printing vokser raskt i tannhelseindustrien.

- IDC forventer at det globale markedet for 3D-printing kommer til å fortsette sin raske ekspansjon over de neste årene. Dette drives av behovet for å redusere produksjonstiden, i tillegg til å redusere prisen på å framstille prototyper, sa Keith Kmetz i Gartner i en melding.