Scales har landet i Norge

Det danske ERP-konsulentselskapet Scales oppretter datterselskap i Oslo, og har store planer for vekst.

Publisert Sist oppdatert

Konsulentselskapet Scales har inntatt ERP-markedet i hjemlandet Danmark med rasende fart, og har etter bare to år vokst til å bli den tredje største leverandøren av Microsoft Dynamics AX i Danmark.

Samtidig har selskapet doblet antall ansatte på ett år, fra 32 til 60 ansatte. Blant kontraktene selskapet har vunnet i det siste er Alfa Laval i Lund, norske Noratel, LM Wind Power og Fresenius Medical Care AG i Tyskland spesielt attraktive.

Alfa Laval er for eksempel ifølge selskapet ett av verdens største prosjekter på Dynamics AX.

Nordisk ERP-konsern

En del av Scales sin strategi, er å etablere seg i alle de nordiske landene. Nå er turen kommet til Norge, og Scales oppretter datterselskap med hovedkontor i Oslo i dag, 3. september 2013.

- Det har vi sagt siden selskapet ble etablert, at vi innen tre år skulle etablere et komplett Nordisk konsern, og nå starter vi med Norge 23 måneder inne i planen, sier Jesper Outze, strategisjef i Scales.

Han forteller videre at selskapet har planlagt ekspansjonen i lang til, og er godt forbredt både når det gjelder leveranse, kunder og bemanning.

I første rekke er seniorkonsulentene Anders Haga Vigomstad, Helge Stokke og krstiane Grøtvedt, henholdsvis fra CGI og Avanade, på plass i norske Scales, med planer om å øke til over ti ansatte innen nyttår og 15-20 innen utgangen av 2014.

- Med så kompetente og lokale norske folk på plass, anser vi det for sannsynlig at Scales Norge kommer høyt opp på listen over Dynamics AX leverandører på meget kort tid, sier Outze.

Også Microsoft er på banen for å ønske Scales velkommen i landet, og forteller at det er mange spennende muligheter for vekst innen ERP og CRM i Norge i dagens marked.

- Vi er glade for at denne vekstmuligheten også tiltrekker seg nysatsninger i Norge og ønsker Scales velkommen som en ny, seriøs leverandør på Dynamix AX, kommenterer Petter Idar Jenssen, direktør for storkunder i Microsoft.

Klar for Norge

Administrerende direktør i Scales, Hasse Bergman, sier at selskapet har fulgt nøye med på utviklingen i Norge, og har inngående kunnskap til ERP-markedet som helhet.

- Det er vår klare vurdeting at nettopp AX-partnerkanalen i Norge er for smal, for statisk og ikke har fornyet leveransemodellene raskt nok, sier Bergman.

Scales kommer med en helt ny tilnærming, som sammen med et unikt kompetansesett vil skape en sentral plass for selskapet i markedet på kort tid, mener han.

- I Danmark har vi nådd 60 ansatte og en toppalssering på bare to år. Vi forventer en lignende entrè i Norge, avslutter Bergman.