REISE: Chillout har drevet butikk siden 2007 og samler nå nettbutikken og de fire fysiske butikkene for å sikre vekst. (Foto: Chillout)
REISE: Chillout har drevet butikk siden 2007 og samler nå nettbutikken og de fire fysiske butikkene for å sikre vekst. (Foto: Chillout)

Chilllout samler nettbutikken og fysiske butikker

Reisekjeden Chillout trekker på partnerskap med Flow Solutions og Profrakt når de nå samler nettbutikken med sine fysiske butikker. – Chillout har vært på jakt etter en rask og effektiv løsning som reduserer behovet for manuelt arbeid, sier daglig leder Jarle Moberg i Chillout.

Handelsrapporten til Virke for 2023 og 2024 viser at de som driver nettbutikker i tilknytning til fysiske butikker danker ut de som kun driver nettbutikker. Det kom frem under handelskonferansen til Virke tidligere i høst.

Nå har Chillout, en spesialbutikk innen reise og friluftsliv fra Bergen, inngått partnerskap med det Sandnes-baserte selskapet Flow Solutions. De er spesialisert på handelssystemer for butikkjeder.

Det går frem av en pressemelding fra selskapene. De har også med seg Profrakt i samarbeidet, som har stått for frakt av produkter for Chillout siden 2021.

Levert hjem

Samarbeidet er et grep nettopp for å rigge for videre vekst og mer effektiv vareflyt.

– Chillout har vært på jakt etter en rask og effektiv løsning som reduserer behovet for manuelt arbeid. I tillegg har det vært et ønske om å koble de fysiske butikkene tettere på nettbutikken. Dersom du besøker en av våre butikker som ikke har den varen du er på jakt etter på lager, kan vi med den kommende løsningen enkelt sørge for å få den levert hjem til deg fra vårt nettlager eller en annen butikk, sier Jarle Moberg, daglig leder i Chillout AS.

SAMLER: Jarle Moberg, daglig leder i Chillout AS (Foto: Chillout)
SAMLER: Jarle Moberg, daglig leder i Chillout AS (Foto: Chillout)

Flow Solutions utvikler og leverer de tekniske løsningene for nettbutikken og de fysiske butikkene.

– Det har tidligere vært forbeholdt kun de store butikkjedene å kunne ta i bruk løsninger der de fysiske butikkene er fullt ut integrert med både hverandre og nettbutikken, sier Roy-Andre Tollefsen, leder for produktutvikling i Flow Solutions.

Siden 2007

– Funksjoner som Klikk&Hent er i dag en selvfølge og støttes fullt ut, men med den nye løsningen i kombinasjon med Profrakt vil Chillout også blant annet kunne sende varer fra butikkene og rett hjem til kundene, uten å måtte sjonglere innom mange forskjellige systemer, legger han til.

INTEGRERER: Roy-Andre Tollefsen, leder for produktutvikling i Flow Solutions. (Foto: Flow Solutions)
INTEGRERER: Roy-Andre Tollefsen, leder for produktutvikling i Flow Solutions. (Foto: Flow Solutions)

Chillout åpnet sin første reisebutikk i Bergen i 2007, med reiseutstyr, bokhandel og kafé. Siden den gang har Chillout blitt en liten kjede med fire fysiske butikker i tillegg til nettbutikk, og har ifølge pressemeldingen etablert seg som Norges største spesialbutikk innen reiseutstyr.

Og det er altså Profrakt som står for transporten der egne nettløsninger står for kommunikasjonen.

FRAKTER: Alf Kristian Amundsen, administrerende direktør i Profrakt. (Foto: Profrakt)
FRAKTER: Alf Kristian Amundsen, administrerende direktør i Profrakt. (Foto: Profrakt)

– Profrakt Skyprint er basert på API og dekker i større grad behovet til både nettbutikker og transportører enn de tradisjonelle EDI-løsningene som har vært ledende i det norske markedet frem til nå. For Chillout sin del bidrar Profrakt med å kunne tilby faste fraktpriser på varer og økt forutsigbarheten for kundene, uavhengig av om de handler i butikk eller på nett, sier Alf Kristian Amundsen, administrerende direktør i Profrakt.

Moberg i Chillout er fornøyd med å ha fått Profrakt med i denne løsningen.

– Å forhandle direkte med fraktleverandører har historisk vært en kompleks oppgave, og Profrakt har vist seg å være avgjørende i denne sammenhengen, både med tanke på kostnadsbesparelser og den tekniske og praktiske effektiviteten, avslutter Moberg.