ALLENTE: Bjørn Ivar Moen skal lede nye Allente på en armlengdes avstand fra de to sterke eierne. (Foto: Telenor)

Allente – ny telegigant

Sammenslåingen av Viasat Consumer og Canal Digital til et nytt joint ventureselskap fullført. Den nye telegiganten vil hete Allente og omsette for 7,8 milliarder norske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Telenors tidligere mobilsjef Bjørn Ivar Moen skal lede det nye selskapet – på en armlengdes avstand» fra eierne og innhold fra også andre selskaper.

Sammenslåingen skaper en sterk aktør som kan konkurrere på nordisk nivå, investere i innhold og teknologi, levere et enda bedre kundetilbud samt skape betydelige synergier på inntekter og kostnader.

Det nye selskapet, som vil hete Allente, vil tilby tv-distribusjon via satellitt til 1,2 millioner kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland. I tillegg tilbyr selskapet strømmetjenester, samt IPTV-løsninger og fiber bredbånd via åpne nettverk.

- TV-bransjen utvikler seg enormt, men det er ikke hver dag det kommer en ny, stor TV-distributør på banen. Vi er utrolig stolte av våre ansatte og innsatsen de har lagt ned i det siste. Det er godt å se at våre ansatte står på og alltid setter kunden først, og det fortsetter vi naturligvis med i Allente, sier Bjørn Ivar Moen, administrerende direktør i Allente.

NENT Group og Telenor Group eier hver 50 prosent av aksjene i det nye selskapet, som har hovedkontor i Stockholm og Oslo. Selskapet vil operere på en armlengdes avstand fra NENT Group og Telenor Group, og vil ha en åpen plattform som tilbyr innhold fra flere leverandører.

Finansiell informasjon for Viasat Consumer og Canal Digital for hele året 2019:

Merknad: Canal Digitals tall er konvertert til SEK ved å bruke en valutakurs på NOK / SEK på 1.075 for 2019.