PASSERT NÅLØYET: Ole Martin Foss jubler over at Capra Consulting fikk napp innen sykehussektoren. (Foto: Capra)

Capra kapret helse-kontrakt

Capra Consulting ble vurdert best på arkitektur for Helse Sør-Øst.

Publisert Sist oppdatert

I sterk konkurranse med de store it-selskapene i Norge har Capra Consulting blitt tildelt rammeavtale innen konsulenttjenester ikt for de norske helseforetakene, ifølge pressemelding.

– Vi gleder oss til å kunne gjøre en forskjell i helse-Norge. Det å få være med å utvikle nye tekniske løsninger for å gjøre hverdagen bedre for de ansatte og brukerne av helsetjenester i Norge, betyr mye for oss. Med våre dyktige tekniske arkitekter og systemutviklere er vi klare for å gjøre denne jobben, sier Ole Martin Foss, administrerende direktør i Capra Consulting

Årlige tjenester for 400 millioner

Avtalen inkluderer foretakene Helse Sør-Øst, Vest, Nord, Midt og Spesialhelsetjenesten. Disse avdelingene har tidligere gjort innkjøp på egenhånd, men nå samles alt i det nye innkjøpsorganet Sykehusinnkjøp HF. Det er forventet at de skal kjøpe konsulenttjenester på rundt 400 millioner kroner i året fordelt på de ulike helseregionene. Og da velger de blant de som har fått rammeavtale. Det vil inngås separate avtaler for hvert av delområdene under hvert helseforetak.  

I evalueringen gjort av Sykehusinnkjøp HF rangeres det etter kompetanse og pris, og her kommer Capra Consulting best ut på arkitektur for Helse Sør-Øst.

– Vi jubler selvfølgelig over at vi topper listen innen arkitektur i tildelingen fra Sykehusinnkjøp HF. Virksomhetsarkitektene har ofte sentrale posisjoner i tekniske prosjekter og er med på å sette retningen for teknologiske utviklingen. For oss betyr dette at vi vil være med på å sette retningen for teknologivalg i det offentlige. Vi ønsker å være med å modernisere Norge og derfor er arkitektur er et viktig satsingsområde hos oss, sier Foss.