BLIR ADM.DIR.: Tidligere COO og partnerdirektør Trine Strømsnes, har nå tatt over lederstolen i Cisco Norge.
BLIR ADM.DIR.: Tidligere COO og partnerdirektør Trine Strømsnes, har nå tatt over lederstolen i Cisco Norge.

Svakt kvartal for Cisco

Omsetningen er med forbehold opp tre prosent, nettoresultatet er ned fire prosent for Cisco i tredje kvartal.

Nettverkskjempen Cisco har levert tall for tredje kvartal for 2016. Omsetningen endte på omlag 99,9 milliarder kroner, og et nettoresultat på ca 19 millliarder kroner, omregnet fra amerikanske dollar, ned fire prosent fra tilsvarende kvartal i fjor.

Tallene ekskluderer en del av videoporteføljen rettet mot operatørmarkedet som selskapet kuttet i november. Uten dette var omsetningsveksten på tre prosent.

Bedre i Norge

Cisco Norge gjør det bedre enn konsernet, og fungerende administrerende direktør Trine Strømsnes melder om to-sifret vekst i alle kundesegmenter, og i de fleste teknologiområdene.

- Et av områdene med størst vekst har vært datasenter, og dette følger solid vekst i vårt andre regnskapskvartal innen samme område. Vi ser også en solid vekst i skytjenester sammen med våre største partnere, spesielt i privat sektor, sier Strømsnes i en melding.

Hun trekker også frem offentlig sektor som et område med investeringsvekst dette kvartalet. Spesielt samhandlingsløsninger og trådløse nettverk.

Cisco Norge har også stor tro på en ny produktportefølje innen it-sikkerhet som snart skal lanseres, og som selskapet tror vil bidra til god vekst fremover.