GAV OPP: Toppsjefen i Hewlett Packard Enterprise, Meg Whitman, gav tidligere i år opp å produsere og tilby egne offentlige skytjenester. Nå er det Microsoft Azure for alle penga.
GAV OPP: Toppsjefen i Hewlett Packard Enterprise, Meg Whitman, gav tidligere i år opp å produsere og tilby egne offentlige skytjenester. Nå er det Microsoft Azure for alle penga.

HP fronter Microsoft Azure når egen sky blir nedlagt

HP blir «foretrukket leverandør» av Azure-tjenester, sa Whitman.

Publisert Sist oppdatert

Hewlett Packard Enterprise (HPE) har blitt en parter av Microsoft Azure, og kommer til å selge Azure-tjenester når selskapet legger ned sitt eget offentlige skytilbud tidlig neste år, melder Network World.

Microsoft blir «foretrukket offentlig sky-partner» for HPE, og HPE blir «foretrukket leverandør» av Microsoft Azure, fortalte Meg Whitman, toppsjefen i HPE i en analytikerkonferanse denne uken. Hun oppgav ikke flere detaljer om dette, men lovte mer informasjon under den kommende HPE Discover-konferansen i London neste måned.

Det er ingen stor overraskelse at HPE gjør sin første sky-avtale med akkurat Microsoft, heller enn for eksempel Amazon eller Google. HPE og Microsoft samarbeider tett på servere og pc-er, og de forsøker begge å få sine kunder til å bruke en hybrid løsning av lokale tjenester og offentlige skytjenester.

- Microsoft deler vårt syn på en hybrid tilnærming til it i de store bedriftene, sa Whitman.

Det er også usannsynlig at avtalen med Microsoft utelukker senere samarbeid med Amazon og Google. Dette er imidlertid det første steget HPE gjør, etter at selskapet tidligere i år bestemte seg for å avslutte sitt eget skytilbud, Helion. Helion stenges ned 31. januar 2016.

Dermed har HPE valgt en lignende strategi som sin hovedkonkurrent Dell, som også i all hovedsak tilbyr skytjenester via partnere. Oracle og IBM har på sin side valgt å bygge ut sine egne skytilbud.

Dell selger også ferdig integrert maskinvare med Microsoft Azure-programvare installert, og dette gir selskapet en god historie om hybrid skyløsning med identisk programvare og tjenester lokalt og i Azure-skyen. HPE har maskinvare til å kunne gjøre noe lignende, men det ville konkurrere mot selskapets egen programvare.