Microsoft CRM som webtjeneste

Crm Live skal ta opp kampen med Oracle og Sap

Publisert Sist oppdatert

Microsoft ønsker å levere kundestøttesystemer som en webtjeneste. Dynamics Live CRM ble onsdag presentert av Steve Ballmer under Convergence-messen i San Diego. Toppsjefen håper på en snøballeffekt når webløsningen tar opp konkurransen med Oracle og Sap.

LES OGSÅ: Oracle støtter SAP

Crm Live er ett av tre alternativ i Microsofts kommende kundestøttepakke Titan. Dette vil være den første CRM-løsningen fra Microsoft som er basert på en arkitektur som gjør det mulig å benytte en felles database for tre løsninger: webtjenesten CRM Live, en lisensversjon og en løsning som driftes av eksterne partnere.

– Crm Live blir en del av vår familie med programmer som vi leier ut, ved siden av Windows Live og Office Live, sier Steve Ballmer til IDGs nyhetstjeneste.

Han forteller videre at Dynamics CRM vil kunne integreres på linje med Live Search og Live Mail, slik at løsningen for eksempel kan kjøres i en nettleser eller sammen med andre programmer som Outlook.

Crm Live er allerede implementert hos en rekke partnere og leveringen vil starte i løpet av tredje kvartal. De to øvrige løsningene i Titan skal lanseres i løpet av 90 dager.

LES OGSÅ: Integrerer crm og ip-telefoni