TEST: SliderMouse Pro og RollerMouse Pro

ERGONOMI: Øverst er Rollermouse Pro og nederst er Slidermouse Pro. (Foto: Contour Design)

Skrivebordets veldig dyre sykkelhjelm

Contour Design med ny variant av sin dyre ergonomiske rullemus – er den verdt det? Ja.

Vi tester SliderMouse Pro og RollerMouse Pro sammen med Balance Keyboard. Tastaturet skiller seg ikke nevneverdig ut, noe vi tenker er positivt. Det er behagelig lavmælt med innsunkne taster som ikke bråker, som gjør det til en god match i åpent kontorlandskap.

Når det gjelder ergonomisk musepad så er det ingen vei utenom: vi er frelst. Tidligere har vi brukt ulike varianter av ergonomisk mus, slik som Logitech Lift. Det er ikke vits å sammenligne engang. Alle vondter i håndleddet forsvinner.

Det er behagelig å hvile hendene på matten. Funksjonaliteten i de mange knappene er akkurat passe mange: høyre og venstreklikk er akkompagnert av klipp og lim, plassert rett over for maksimal effektivitet for en journalist (ikke at vi copy-paster altså, men for dem som gjør sånt). Du har også mulighet til å tilpasse hva disse knappene gjør, men vi har ikke hatt behov for det.

Tohåndsbruk

Bevegelsen fra mus er erstattet av en rullebar, som man flytter vertikalt, mens scrolling nedover gjøres med et lite hjul. Dette er en grei løsning, men for oss krever det tohånds-bruk.

Fordelen med en enhånds-mus er, vel, at du kun binder opp en hånd. På den andre siden er det kjekt å plassere hendene likt og dermed ikke få større slitasje på den ene hånda enn den andre. I tillegg glir hendene fint over på tastaturet, noe som er et pluss. Der bruker man jo uansett to hender.

Det er overhodet ikke intuitivt når vi først setter oss ned. Ting går ganske treigt, faktisk, men tilvenningen tar et par dager og i den tiden har vi en mus på siden som hjelper til vi forstår bedre hva vi driver med. Vi har hørt før at tilvenningstiden er verdt det, og nå som vi først ble tvunget gjennom er vi enige med det.

Skandinavisk design

Det er ikke så stor forskjell fra Rollermouse Pro til Slidermouse Pro. Å forklare det derimot, er hakket vanskeligere. Det er rullebaren på topp av musen som er annerledes: rollermouse har en klassisk ergonomi-rullebar som er lang og tynn, mens slidermouse har en bred gummiflate. Begge kan rulles. Her er det ingen funksjonsmessig forskjell for vår del, så dette handler om smak og behag.

Designmessig har vi et par bemerkninger. Selv kaller Contour Design utformingen for et minimalistiske skandinavisk. Materialet på støtteflaten er ganske hardt. For oss som lener ganske hardt på tastaturet blir dette merkbart i ytterkant av hender og håndleddsben, og det er ikke spesielt komfortabelt.

Vi skulle gjerne sett en mykere tekstur, som vi tror ville vært penere. Det er mulig å veksle på flatene, men vi ser ikke for oss at bambus er noe særlig mykere variant.

Alt i alt

Generelt er dette museapparatet bygd for reparasjon: flere deler er skjøtet sammen med magneter, som gjør det enkelt å skille delene og erstatte eventuelle defekte deler. Dette bidrar til å sikre lang produktlevetid, og vi liker fokuset på bærekraft.

Vi er svært fornøyde med begge varianter av denne ergonomiske musen, og anbefaler den glatt til arbeidsplassen. Og godt er det: for den er dyr. Du må ut med rundt 4000 kroner for begge varianter, men det skiller seg ikke nevneverdig ut fra konkurrentene (som er få). Men om det er valg mellom dette og senebetennelse, så er valget enkelt – og heldigvis er vel de fleste arbeidsgivere enige om det. Så putt den på ønskelista og håp du ser den under treet til jul.