TEST: Corsair Vengeance 2000 - Corsair med trådløs lyd

Produsenten fortsetter å øke utvalget tilbehør for de spillinteresserte.

Publisert Sist oppdatert

Da Corsair første gang avslørte for oss at de planla å utvide sortimentet sitt med mer enn bare minne, kabinetter og andre ting til å bygge pc-en i, eller til å ha i selve pc-en, ble vi forklart noe av tanken bak den nye produktserien. Corsair hadde nemlig bestemt seg for å satse på spilltilbehør til pc-spillerne. Først ut var hodesettet HS1, og Corsair ønsket å gjøre ting litt annerledes enn konkurrentene. De ville lage et hodesett som egnet seg vel så godt til musikk som til spill. Ofte er det slik at et godt spillhodesett ikke egner seg godt til musikk, og motsatt.

Vår test av HS1 viste at Corsair hadde gjort mye riktig i løpet av utviklingen av hodesettet. Siden den gang har selskapet utvidet med høyttalere, mus og tastatur – og oppdatert hodesettene sine til nye modeller. Alt av selskapets spillutstyr hører nå hjemme i Vengeance-serien.

Corsair Vengeance 2000 er basert på selskapet toppmodell, men man har sløyfet ledningen. I stedet kobles Vengeance 2000 til pc-en ved hjelp av en usb-adapter med innebygd lydkontroller.

Nå har ikke vi noe stort problem med å ha en ledning mellom pc-en og hodesettet så lenge vi uansett sitter ved skrivebordet for å spille eller jobbe. Likevel er det ganger det er kjekt å kunne bevege seg litt bort fra skrivebordet uten å røskes tilbake av en ledning på bristepunktet, eller måtte ta av seg hodesettet først. Vi hadde imidlertid gjerne sett at Corsair Vengeance hadde noe bedre batteritid. Ifølge Corsair skal Vengeance 2000 være gode for rundt 10 timer batteritid før de trenger lading, som skjer via micro-usb. Vår erfaring er at det kanskje er litt sjenerøst. Flere ganger måtte vi bruke hodesettet med ladeledningen koblet til.

God komfort

Corsair Vengeance 2000 er basert på det som er selskapets toppmodell med ledning, Vengeance 1500. Spesifikasjonene og designen er i stort grad like, men noe forskjeller er det naturlig nok. Blant annet har Vengeance 2000 fått en av/på-knapp på venstre klokke. Her er det også plassert et hjul for å justere volum.

De store sorte klokkene har den samme typen puter som på tidligere Corsair-hodesett. Putene er kledd i stoff og stappet med «memory foam», en type skumgummi som former seg etter hodet ditt. Passformer er meget god, og putene lukker godt rundt ørene uten å presse like mye som en del andre hodesett. Det fungerer til og med fint å bruke dem i flere timer sammen med briller. Designen ellers er barskere enn på selskapets første hodesett, med detaljer som ser ut som børstet aluminium, men som i realiteten er laget av plast. Den brede og myke bøylen er kledd i kunstskinn. Totalt sett har settet meget god komfort, og virker relativt lett.

Inne i klokkene er det plassert elementer på 50 millimeter, det er samme størrelse som vi har sett i tidligere hodesett fra selskapet. Det er 10 millimeter mer enn mange av konkurrentene bruker i sine hodesett. De ekstra millimeterne gir litt mer trykk i bassen, for de som liker at det rister litt ekstra i film og spill, eller basstung musikk. Spesifikasjonsmessig er det relativt likt som tidligere, men det kan se ut til at Vengeance 2000 har litt mer trøkk i seg enn Vengeance 1500.

Smarte drivere

Det er en smal sak å få Corsair Vengeance 2000 til å fungere med pc-en. I det du kobler til usb-adapteren, kan du om ønskelig gå rett i gang med å lytte til musikk eller spille spill. Du gjør imidlertid lurt i å installere driverne som hører til. Her får du 10-bånds equalizer slik at du kan justere lyden etter eget ønske. Eller du kan bruke en av de forhåndsinstallerte innstillingene. Corsair har lagt til lydoppsett for skytespill, rollespill og fire forskjellige oppsett for musikk. Lydoppsettene virker godt gjennomtenkt og fungerer godt til sine tiltenkte typer bruk.

Vengeance 2000 har støtte for 7.1 kringlyd, om enn i simulert variant. Vi merket noe til den i spill, men fryktelig imponerende var effekten ikke. Det er omtrent på høyde med andre hodesett med simulert kringlyd, men ikke en like god løsning som hodesett med ekte kringlyd.

Vi har brukt hodesettet til å se på film og tv-serier, lytte til variert musikk og ikke minst har vi brukt det mye til spilling. Lydkvaliteten er jevnt over meget god, pris og segment tatt i betraktning. Bassen er kraftig der du vil at den skal være det, mens diskant og mellomtone virker god balansert. Dialog i filmer og spill kommer godt frem, samtidig som eksplosjonene rister akkurat passe kraftig i hjernebarken. Corsair Vengeance 2000 er helt på høyde med, og i noen sammenhenger bedre enn, de andre trådløse spillhodesettene vi har testet de siste årene.

Konklusjon

Corsair har lykkes relativt godt i å nå målet sitt om å lage et hodesett som ikke bare egner seg for enten spill eller musikk. Her har du meget god lyd i spill og filmer, og jevnt over fin lyd til musikk. Pass bare på å velge riktig lydoppsett i driveren.

Komforten er meget god, med puter som tilpasser seg hodeformen din uten at det presser. Vi liker også at Corsair har valgt å kle putene i stoff, noe som er spesielt kjekt når det begynner å bli varmt – og som blir mye mindre klamt enn kunstskinn.

Er du av typen som misliker ledninger, er Corsair Vengeance 2000 et godt valg. Her får du et hodesett som er blant de aller beste i sitt segment, og på noen områder det beste. Prisen på rundt 1 000 kroner er heller ikke verst, og omtrent på nivå med konkurrentenes alternativer.