SIKKERHET: Erik Haugland starter som sikkerhetssjef i Ice 1. oktober. (Foto: Jan-Erik Hvidsten/Ice)
SIKKERHET: Erik Haugland starter som sikkerhetssjef i Ice 1. oktober. (Foto: Jan-Erik Hvidsten/Ice)

Ny sikkerhetssjef i Ice

1.oktober blir startskuddet for ny sikkerhetssjef i Ice. 

Erik Haugland går fra å lede nasjonalt cybersikkerhetssenter til å få ansvar for sikkerhet hos Norges tredje mobiloperatør. Det skriver selskapet i en pressemelding. 

– Trusselbildet mot den digitale infrastrukturen blir stadig mer komplisert og krever en gjennomgående sikkerhetskultur i alle ledd i organisasjonen. Erik Haugland er en nasjonal kapasitet innen sikkerhet og jeg er svært glad for å få ham på plass i denne viktige rollen, sier administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.

Tung sikkerhetskompetanse

Haugland kommer fra rollen som leder av Nasjonalt cybersikkerhetssenter i NSM, og har fra tidligere ledererfaring innen kontraterror, kontraetterretning og som stabssjef i PST. Han ser frem til å videreutvikle det gode sikkerhetsarbeidet som allerede finner sted i Ice. 

– Ice fremstår som en svært profesjonell og ambisiøs mobiloperatør, og derigjennom som en attraktiv arbeidsplass. Selskapets viktige leveranse innenfor telekom motiverer meg veldig og jeg ser frem til å møte mine nye kolleger i oktober, sier Haugland.