STATISTIKK OG SIKKERHET: SSB var usikre på om et dataangrep ville lage surr på sidene deres i dag. De utsetter derfor publiseringen av fredagens statistikk til mandag. (Illustrasjon: JuSun)

SSB utsetter publisering av statistikk etter dataangrep

Torsdag ble flere virksomheter rammet av et dataangrep. Statistikk som Statistisk sentralbyrå skulle publisere fredag, blir av den grunn lagt ut mandag isteden.

Publisert

Torsdagens tjenestenektangrep gjorde at statistikkbyrået ble usikre om nettsidene ville fungere som normalt fredag morgen. Derfor blir publiseringen av fredagens statistikk flyttet, og dette har de opplyst om å nettsiden sin.

– Vi er opptatt av likebehandling og at alle brukere får statistikk samtidig klokken 8. Det er standard prosedyre for oss å utsette publisering dersom vi opplever forsinkelser eller problemer, sier Jon Olav Folsland, seksjonssjef i kommunikasjonsavdelingen i SSB, til NTB.

– Det handler om å gi forutsigbarhet til brukerne våre, legger han til.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) ble også torsdag rammet av angrepet. Da uttalte etaten at de kjente til hvem som hevder å stå bak, men ville ikke uttale seg om hvem det var, ei størrelsen på angrepet.

(©NTB)