KJØPER ORACLE-SELSKAP: Knowit har kjøpt Dataess, og styrker seg dermed i Oslo-området. Illustrasjonsfoto

Knowit har kjøpt Dataess

Oppkjøp skal styrke konsulentselskapets vekst på Oracle-teknologi i Oslo-området.

Systemutviklings-og rådgivningsselskapet Dataess er kjøpt opp av konsulentselskapet Knowit. Selskapet har 13 ansatte og en rekke kunder i offentlig sektor.

Knowit kjøper 53 prosent av akjene i Dataess med kontanter, og restrerende aksjer overtas over en treårsperiode der summen er avhengig av Dataess sitt reultat.

Oppkjøpet skal styrke Knowits tjenestetilbud i Oslo-området, og vil dessuten gi forutsetninger for økt rekruttering og videre vekst, mener administrerende direktør Henrik Lie-Nielsen i Knowit Norge. Selskapet har omlag 450 ansatte i Norge, og 1 900 i Norden.

- Dette gjør at vi kan ta på oss større prosjekter og øke vår totale kapasitet. Dataess er dessuten et veldrevet og lønnsomt selskap som passer utmerket inn i Knowit-familien, sier Lie-Nielsen i en melding.

Knowit og Dataess har tidligere samarbeidet i flere oppdrag, og administrerende direktør Bjørn Deverill-Mathisen i Dataess tror oppkjøpet er bra for begge selskapene.

Med oppkjøpet byger Dataess navn til Knowit Dataess, og setter umiddelbart i gang samarbeid ​med Knowit-selskapene på salg, leveranse, reruttering og administrasjon.