SAMMEN: Joe Tucci, administrerende direktør og styreformann i EMC ved siden av VNX da den ble introdusert i 2012. Tucci ledet forvandlingen av EMC fra å være et lagringsfirma kun for de aller største virksomhetene, til å bli et lagrings og sikringsfirma for alle formål. VNX har vært viktig i denne forbindelse. Etter fusjonen med Dell vil Tucci trekke seg og VNX blir trukket fra markedet. (Foto: Ahlert Hysing)

Drev EMC til verdens største

Joe Tucci bygget opp Wang etter konkursen frem til salget til Getronics. Deretter bygget han opp EMC til verdens største lagringsleverandør.

Publisert Sist oppdatert

Alle bedrifter har sine oppturer og sine nedturer. Joe Tucci, administrerende direktør og styreformann i EMC har god kjennskap til begge. Han ledet arbeidet med å få datamaskinleverandøren Wang på bena etter konkursen på begynnelsen av nittitallet. I 1999 ble Wang solgt til nederlandske Getronix.

I 2000 begynte Tucci som økonomidirektør i EMC. I 2001 ble han administrerende direktør etter at de forrige direktøren Michael Ruettgers hadde fått problemer med resultatutviklingen i EMC.

For alle typer

Michael Ruettgers hadde satset på lagringssystemer bare for de aller største virksomhetene. Tucci gikk inn for en bred lagringsportefølje som kunne passe for alle typer virksomheter. Etter oppkjøpet av Data General, beholdt Tucci bare lagringssystemet Clariion som siden dannet grunnlaget for VNX og nå Unity.

Hadde ikke Tucci gått inn for mange alternative produktlinjer gjennom oppkjøp hadde EMC fått problemer tidligere, men også EMC har slitt med sine lagringsprodukter de seneste årene. Derfor gjør EMC en total omkalfatring med satsing på flash fremfor disk for lagring i 2016.

Bare det geniale oppkjøpet av Vmware i 2004 og børsnoteringen i 2007 har sørget for at EMC fortsatt har vært attraktiv. Også sikkerhetsfirmaet RSA har skapt kredibilitet. Tucci har ledet EMC fra en omsetning på rundt ni milliarder dollar til 24 milliarder dollar.

Dells oppkjøp av EMC vil derfor være det største i it-industrien med en pris på 67 milliarder dollar. Da blir EMC Dell Technologies.

Når det er gjennomført vil Joe Tucci trekke seg tilbake samtidig som VNX trekkes fra markedet.