«HYLLEVARE»: Datasentre bygd inn i kontainere som stables i rack, er den mest brukte løsningen hos Lefdal Mine Datacenter. (Foto: Lefdal Mine Datacenter)
«HYLLEVARE»: Datasentre bygd inn i kontainere som stables i rack, er den mest brukte løsningen hos Lefdal Mine Datacenter. (Foto: Lefdal Mine Datacenter)

Lefdal Mine Datacenter har solgt 4,5 MW til tysk HPC-leverandør

16 kontainere skal inn i gruva.

Publisert Sist oppdatert

Lefdal Mine Datacenter er særlig aktive på det tyske markedet. Nå opplyser selskapet i en pressemelding at de har tegnet en avtale med den tyske leverandøren av High Performance Computing (HPC) Go2cloud. Go2cloud har undertegnet en avtale om 4,5 megawatt kapasitet i datasenteret, noe som blir til 16 kontainere i gruveanlegget.

Utbyggingen skal være gjennomført i løpet av andre kvartal i år.

Stor avtale

I pressemeldingen opplyser Lefdal Mine at hele datasenteret har en totalkapasitet på 200 MW, der 10 MW allerede er installert. Sett i det lyset er avtalen på 4,5 MW en stor kontrakt for Lefdal Mine Datacenter.

I gruvegangene har Lefdal Mine forberedt it-installasjoner i form av kontainere i rack, der de stables tre i høyden innover hver side av gruvegangene. Omfanget av dagens kontrakt tilsvarer 16 kontainere, noe som fyller opp en av gruvegangene til to tredjedels kapasitet. Disse gruvegangene har noe forskjellig høyde og lengde, så utnyttelsesgraden vil variere etter hvor i gruven kontainerne installeres.

Go2cloud skal bruke kapasiteten til høyytelse prosessering for internasjonale kunder i enterprise-segmentet. Anvendelsene selskapet fokuserer på, omfatter kunstig intelligens, gaming, stordataanalyse, blokkjeder, forskning og andre prosesseringsintensive oppgaver.

– Våre enterprisekunder krever en høy grad av sikkerhet, og Lefdal Mine Datasenter, med sine forskjellige nivåer (Tier levels) og produksjonsmiljøer, er den optimale partner til å etablere en basis for vellykkete operasjoner, sier Oliver Gustai, administrerende direktør i Go2cloud i pressemeldingen.

– Vi jobber på HPC-området med svært prosesseringsintensive og energikrevende anvendelser. Derfor er vi glade for å ha funnet en unik lokasjon i Lefdal Mine Datacenter, som er en av Europas grønneste datasenterløsninger, legger han til.