BÆREKRAFT: Sebastin Nölting, administrerende direktør i RNT Rausch, sier selskapets bærekraftfokus begynner ved maskinvaren og byggingen av serveren. (Foto: Sascha Dreher)
BÆREKRAFT: Sebastin Nölting, administrerende direktør i RNT Rausch, sier selskapets bærekraftfokus begynner ved maskinvaren og byggingen av serveren. (Foto: Sascha Dreher)

Lanserer nedsenknings-kjølingsløsning for datasentre

I samarbeid med Submer, lanserer RNT Rausch en ny generasjon nedsenknings-kjølingsløsning for datasentre.

Publisert

Løsningen gjør kjølingen mer bærekraftig samtidig som det er plassbefriende og kostnadsbesparende, skriver selskapene i en pressemelding.

– Samarbeidet betyr at kundene nå får tilgang til teknologi som løser plassutfordringer samtidig som det reduserer miljøavtrykket. Partnerskap som dette er avgjørende for bransjen fremover, sier Daniel Pope, administrerende direktør og medgründer i Submer.

Plassbesparende

"Immersion cooling", eller nedsenkningskjøling, er en måte å kjøle ned it-komponenter på i form av å senke de i en termisk ledende og dielektrisk væske. Enhetene avkjøles ved at varme overføres fra kilden til væsken.

Vi er alltid på jakt etter nye måter for å øke tettheten og ytelsen, samt bli mer bærekraftige for å redusere miljøavtrykket.

RNT Rausch og Submer mener slike løsninger gjør det mulig for bedrifter av alle størrelser å distribuere sitt datasenter nesten hvor som helst. Et lite rom er nok for å huse løsningene, og det er hverken behov for klimaanlegg eller dyre brannslukningssystemer. Et luftkjølt miljø trenger til sammenligning opp til ti ganger mer plass.

Sebastin Nölting, administrerende direktør i RNT Rausch, sier selskapets bærekraftfokus begynner ved maskinvaren og byggingen av serveren.

– Vi er alltid på jakt etter nye måter for å øke tettheten og ytelsen, samt bli mer bærekraftige for å redusere miljøavtrykket. Det å «drukne» høykvalitets elektroniske enheter i væske beskriver på mange måter hele situasjonen it-bransjen står overfor. Vi må akseptere at alt er mulig, og at vi må tenke nytt med tanke på hvordan informasjonsteknologi fungerer og hvordan datasentre bygges, sier han.